Karşıyaka'da parke krizi

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'nın birçok mahallesinde sokakların bakımsız olduğu yönündeki eleştirilerine yanıt verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Ömer Beydaş'ın, Bostanlı'daki 2009 ve 2010 sokaklarının kaldırımlarının sökülerek yenilendiği, Karşıyaka'nın birçok mahallesinde sokakların bakımsız olduğu yönündeki eleştirilerine yanıt verdi. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde farklı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalar nedeniyle sokakların sık sık kazıldığına dikkat çekilerek, "Karşıyaka Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla tüm sokaklarımızda yılın 12 ayı yenileme çalışması yapıyoruz" denildi.

Sadece bahsi geçen sokaklarda değil tüm sokaklarda benzeri çalışmaların yapıldığının kaydedildiği açıklama, şu ifadelere yer buldu: "Karşıyaka Belediyesi sadece 2009 ve 2010 Sokak'ta değil, kentin tüm mahallelerinde, tüm sokaklarında benzeri çalışmayı yapmaktadır. Yıllar önce parke taşı döşenip, gerek farklı kurumların altyapı çalışmaları (İZSU, Tedaş, İzmirgaz, Süperonline vb) gerekse kullanımı dolayısıyla yıpranan, çöken, bozulan sokaklar şantiye imkanlarımızla sürekli yenilenmektedir. Bozulan yollarda bazen asfalt kaplama, bazen de parke taşı sökülerek Karşıyaka'nın çağdaş kimliğine uygun hale getirilmektedir."

Açıklamada, 2009 ve 2010 sokakların on yıl önce parkı taşıyla döşendiği, farklı kurumların çalışmaları nedeniyle de baştan sona kazılıp üzerinin örtüldüğü vurgulanarak, "Üstelik Tedaş halen belirtilen sokaklarda elektrik hatlarını yer altına almaktadır. Belediyemizle koordineli olarak yürütülen çalışma ile bozulan sokak kaldırımları, Şantiye tesislerimizde üretimini yaptığımız parke taşlar ile belediyemiz işçileri tarafından yenilenmektedir. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan özel bir ekip 12 ay boyunca aynı şekilde bozulan sokakların taşlarını değiştirerek yenilemektedir. Belediyemiz halen Bahariye, Demirköprü, Goncalar, Şemikler, Yalı, Mustafa Kemal, Cumhuriyet, Dedebaşı ve Bahriye Üçok Mahalleleri'nde yüzlerce sokakta yenileme çalışması yapmaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber