Tehlike arz eden bina belediye ekiplerince yıkıldı

Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği (ERİDAK) üyeleri, tehlike arz etmesi sebebiyle yıktıkları kullanılmayan eski binada arama kurtarma tatbikatı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli'ye bağlı Kirmanlı Mahallesi Halit Eken sokakta terk edilmiş eski binanın yıkımı gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Belediye İtfaiye Müdürlüğü ve ERİDAK üyeleri tarafından gerçekleştirilen yıkım, mahalle halkı tarafından da meraklı gözlerle izlendi.

Geçtiğimiz günlerde çıkan rüzgârda tuğlaların düşmesi üzerine yıkım kararı alınan binanın duvarları itfaiye ekipleri tarafından hitli ve balyoz ile yıkıldı. ERİDAK üyeleri de yıkım çalışmalarında ?Afet' isimli arama kurtarma köpeği ile tatbikat gerçekleştirdi.

Yapılan çalışma ile ilgili açıklamada bulunan İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, amaçlarının Belediye İtfaiye ekipleri ile ERİDAK üyelerini kaynaştırmak olduğunu söyledi. Ateş, konuşmasında, ?Ereğli'de Kirmanlı mahallesi Halil Eken Sokak numara 19'da eski terk edilmiş bina vatandaşlarımız için tehlike arz ediyordu. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve ERİDAK olarak ortaklaşa, binanın güvenli bir şekilde yıkımını gerçekleştirdik. Yıkımdan sonra profesyonel ekiplerimizle gönüllü ekibimizi kaynaştırmak amacıyla tatbikat gerçekleştirdik. Gönüllü arkadaşlarımız için de kırıcılar, deliciler, şalamalar kesmeler ve ayırıcıları kullanmaları için bir şans doğdu. Son olarak arama kurtarma köpeğimiz Afet ile birlikte olay yerinde canlı tespiti için bir tatbikat yaptık. Sağlıklı bir şekilde yıkımı gerçekleştirdik.? dedi. Binanın yıkım işleminin tamamlanmasının ardından ekipler mahalleden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber