Haliç Köprüsü'ndeki çalışmalar okullar açılmadan bitecek

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile aynı anda bakıma alınan Haliç Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile aynı anda bakıma alınan Haliç Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor. Metrobüs yolu üzerindeki çalışmanın en geç 28 Ağustos'a kadar, tüm çalışmaların ise okullar açılmadan tamamlanacağı belirtildi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 18 Haziran'da başlayan bakım ve onarım çalışmaları dün itibariyle tamamlanmış, kapalı olan şeritler akşamüstü trafiğe açılmıştı. Aynı tarihte Haliç Köprüsü'nde başlatılan çalışmalar ise devam ediyor. Haliç Köprüsü üzerinde yapılan çalışmalar metrobüs yolu üzerinde sürüyor. Yaklaşık 60 işçinin görev aldığı çalışmalar, 24 saat vardiyalı bir şekilde sürdürülüyor. Haliç Köprüsü metrobüs yolu üzerindeki çalışmanın en geç 28 Ağustos Salı gününe kadar biteceğini belirten yetkililer, Haliç Köprüsü'ndeki genel çalışmanın da okullar açılmadan biteceğini kaydetti.

Öte yandan, Haliç Köprüsü metrobüs yolunda devam eden bakım ve onarım çalışması nedeniyle Mecidiyeköy istikametine giden bir şerit trafiğe kapatıldı. Çalışmalar 24 saat kesintisiz bir şekilde sürdürülürken, tek şeridin kapatılması sürücülere de zor anlar yaşatıyor.

Kerem Ucun isimli bir sürücü, "Yarım saattir bekliyoruz. Fatih'ten geliyorum. 100 metreyi yarım saatte geldik" derken, başka sürücü ise, "Esenyurt'tan geliyorum. 1 saattir yoldayız. Köprüden geçemedik. Neredeyse kontak kapatacağız" dedi. Bir motosiklet sürücüsü de, trafiğe en iyi çözümün motosiklet olduğunu söyleyerek, "Bağcılar'dan geliyorum. 2-3 dakikadır buradayım. 20 dakika sonra karşıda olurum. Bence herkes motor kullanmayı öğrensin. Herkes de motor kullananlara saygı göstersin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber