Yağmur suyu terfi istasyonu taşkınların önüne geçecek

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Gemlik Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yaptığı yağmur suyu terfi istasyonu inşaatı başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emin Dalkıran kordonunda adliye önünde başlayan çalışmaları Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ile birlikte yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Gemlik bizim vizyon ilçemiz, gözbebeğimizdir" diyerek, alt yapı konusundaki önemli katkıların büyük çaba ile sürdüğünü söyledi. Döşenen yağmur suyu kolektörleri ile sahile yapılan terfi istasyonunun birleşeceğini belirten Altepe, burada toplanacak yağmur giderlerinin 5 pompa ile saatte 2 bin 200 metreküplük bir oranla denize pompalanacağını söyledi.

10 milyon liraya mal olacak yatırım ile yağmur sularının artık geri tepmeyeceğini ve ilçede yağmur suyu baskın kabusunun yaşanmayacağını dile getiren Recep Altepe, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin dev alt yapı hamlelerinden birisinin deha hayata geçtiğini vurgulayarak, son olarak iki yıl önce yaşanan sel baskınlarını hatırlattı. O dönemde adliyenin bir gün tatil edildiğini hatırlatan Yılmaz, kot sıkıntısının yanı sıra terfi istasyonu ile yağmur sularının geri tepmesi, baskın ve taşkınların önüne geçileceğini açıkladı. Yılmaz, Altepe'ye teşekkür ederek, ilçenin en az 20 yıllık alt yapı meselesinin kısa sürede çözüme kavuşturulacağını müjdeledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber