Şemdinli'de çatışma: 1 şehit, 5 yaralı

PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 1 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ilk bilgilere göre 1 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.

3 YARALI ASKER YÜKSEKOVA'YA GETİRİLDİ

Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla yapılan saldırının ardından PKK'lılarla çıkan çatışmalar devam ederken, bölgede yaralanan 3 asker, Yüksekova'ya getirildi.

Yaralı 3 askeri taşıyan helikopter, Yüksekova Devlet Hastanesi'nin helikopter pistine indi. Yaralı askerler burada ambulansa bindirilerek yaklaşık 60 metre uzaklıktaki hastaneye götürüldü. Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

HAKKARİ'DE 2 HELİKOPTER

Bu arada, aynı saatlerde Hakkari'de bulunan Fatih Kışlası'nda da hareketlilik yaşandı. 2 helikopterin kışlaya inmesininin ardından, kışladan 4 ambulansın çıkış yaparak Hakkari Asker Hastanesi yönüne doğru gittiği gözlendi.

HAKKARİ VALİLİĞİ: 1 ŞEHİT, 5 YARALI

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla düzenlediği saldırının ardından çıkan çatışmalarda yaralanan asker sayısı 5 olarak bildirildi. Çatışmalarda 1 askerin de şehit olduğu açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber