Fransız turistin karaciğeri, Türk hastaya hayat verdi

Tatil için geldiği Antalya'da geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen Fransız plastik cerrah Nadia Marie Emmanuel Cartier Meylan'ın karaciğeri siroz hastası Gülsevim Öztürk'e hayat verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'ya tatil için gelen plastik cerrah Nadia Marie Emmanuel Cartier Meylan, 17 Ağustos'ta Lara'da kaldığı otelin plajında su kayağı yaparken kaza geçirdi. Beyin kanaması geçiren plastik cerrah Meylan'ın Özel Yaşam Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi sürerken beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi tarafından tüm organları bağışlanan Meylan'nın karaciğeri, 3 yıldır siroz hastası olan 54 yaşındaki Gülsevim Öztürk'e nakledildi. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakil ünitesinde yapılan nakil ameliyatını, doktorlar Prof. Dr. Şakir Tavlı, Doç. Dr. Ahmet Tekin, Yrd. Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar'dan oluşan cerrahi ekip gerçekleştirdi.

Nakil işlemlerinin günümüzde organize şekilde bilgi paylaşımı sayesinde daha başarılı gerçekleştirildiğini söyleyen Doç. Dr. Ahmet Tekin, "Karaciğer nakli ciddi bir ekip çalışması gerektiren büyük bir operasyondur. Ekibimiz hasta hazırlık aşamasından postoperatif dönemine kadar titizlikle hasta takibini yapan geniş bir çalışma gurubundan oluşmaktadır." dedi. Hastanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Tekin yakın zamanda taburcu edileceğini söyledi. Üç yıldır siroz hastası olan ve sıkıntılı bir hayat sürdürdüğünü söyleyen Gülsevim Öztürk, "Bana karaciğerini bağışlayıp hayata tutunmamı sağlayanlardan Allah razı olsun. Onun sayesinde evlatlarıma ve aileme daha yararlı olacağım. Onlarla mutlu ve sağlıklı bir yaşam süreceğim. Hocalarıma da çok teşekkür ediyorum. Bana güzel bir bayram hediyesi verdiler." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber