Van'da deprem nedeniyle emlaklara rağbet azaldı

Van'da 23 Ekim-9 Kasım tarihlerinde meydana gelen depremler nedeniyle emlaklara rağbetin büyük oranda azaldığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 19:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşanan depremlerin ardından emlak satışlarının yüzde 80 oranında azaldığını belirten Van Eğitimli Emlakçılar Derneği Başkanı Sabri Çalım, depremin vatandaşlar üzerinde büyük etki bıraktığını söyledi. Özellikle daire satışlarında büyük bir düşüşün yaşandığını belirten başkan Çalım, "Yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar ne yapacağını bilemiyor. Müstakil evi tek başına alamayan bazı vatandaşlar iki ya da üç kişi ile birlikte almak istiyor.

Böyle olunca da kat mülkiyeti sorunu ile karşılaşıyor. Bu nedenle emlak satışlarında yüzde 80 oranında bir düşüş var" dedi.

Mahallelerde imar planının olmayışından dolayı vatandaşların merkez ve merkeze yakın arsalara yöneldiğini ifade eden Çalım, çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yetkili kuruluşlardan imar ile ilgili çalışmaların bir an evvel başlatılmasını ve alt yapısı tamamlanmasını istediklerini söyledi.

ŞİMDİ EMLAK ALMANIN TAM ZAMANI

Deprem nedeniyle arsa fiyatlarında az da olsa bir artışın söz konusu olduğunu belirten Çalım, dairelerde ise yüzde 20 -25 civarında bir düşüşün yaşandığını söyledi. Çalım, "Depremden önce 180 bin TL olan bir daire şu anda yaklaşık 150 bin TL'den satılıyor. Fiyatlar yerine göre daha da azalıyor. Şu anda emlak almanın tam zamanı. Vatandaşların bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Değişik bölgelerde yapılan TOKİ'lerin işlerini olumsuz yönde etkilediğini de dile getiren Çalım, ancak kentleşme ve toplu hizmetler açısından TOKİ'lerin yöreye her zaman faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber