Bingöl'ün en büyük parkı şehir çöplüğüne yapılacak

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, şehir çöplüğünün kaldırılarak yerine Bingöl'ün en büyük parkının yapılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 19:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde belediye başkan yardımcıları, birim amirleri, memurlar, işçiler ve şirket personeli ile 'Moral, Motivasyon ve Değerlendirme Toplantısı' düzenleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Göreve geldiği 2009 yılından bu yana özellikle yeşil alana ağırlık verdiğini belirten Atalay, bu kapsamda önümüzdeki yıl Bingöl'ün en büyük parkının ihalesini yapacaklarını ve bu parkın şuan ki mevcut şehir çöplüğü alanına inşa edileceğini kaydetti.

Parkları müstecirlere vermediklerini belirten Atalay, halkın talebinin yüzde 99 oranında bu yönde olduğunu ifade etti. Katı Atık Bertaraf Tesisinin faaliyete girmesiyle mevcut çöp alanının yeşil alan olarak projelendirilmesine hemen başlayacaklarını dile getiren Atalay, "Çevre Bakanlığı'nın katkısını alarak orayı 84 dönümlük bir kent parkı haline getireceğiz. Hem o kötü görüntüden kurtulacağız hem de vatandaşlarımız oraya giderek aileleri ile birlikte piknik yapmaya gidebilecekler. Ayrıca Bingöl'ün Çamlıca'sı dediğimiz Mirzan Mahallesi'ndeki Seyir Terasının tahsisini 3 yıllığına aldık.

Ancak orayı yap-işlet-devret modeli ile yapabilmemiz için daha fazla süreyle devri gerekiyor. Onun için de Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile görüştük. İnşallah o süreyi uzatarak Seyir Terasını Kent Parkı olarak ihaleye çıkaracağız ve orası Bingöl'ün Çamlıca'sı olacak. Bingöl kabuğunu kıran bir il. Güzel şeyler oluyor, olmaya da devam edecek. Eksikliklerimizde olacak. Bunlar da sevgi ve saygı çerçevesinde iletilebilir. Bizde bunları dinlemekten aciz insanlar değiliz. Birbirimizi kırmadan, dökmeden, birbirimizin şerefini, haysiyetini koruyarak bunları yapmalıyız. Her şey siyaset değildir. Hayatta siyasetten ibaret değildir. Sonuçta hepimiz bu şehirde yaşayan insanlarız. Ortak paydamız Bingöllü olmaktır. Fikirlerimizde, görüşlerimizde, inançlarımızda farklı olabilir. Ancak bizi birbirimize bağlayan ortak paydamız Bingöllü olmamızdır. Bu şehri hep beraber korumak ve geliştirmekte bizim ortak hedefimiz olmalıdır ki öyle olduğuna inanıyorum" dedi

"BİZİM İÇİN FAKİR OLMASI YETERLİ"

Bingöl'de dağıtıklarını bedava ekmek uygulamasına ilişkin eleştirilere yanıt veren Atalay, Halk Ekmek Fabrikası'nda şuanda günlük ortalama 22 bin ekmeğin çıkarıldığını kaydetti. Fakir olduktan sonra kimsenin fikrine ve zikrine bakmadıklarını söyleyen Atalay, "Diğer şeyleri bizi ilgilendirmiyor. Bizim için fakir olması yeterlidir. Bingöl Belediye Başkanlığı olarak almış olduğumuz bir kararla, fakirlik kartı olan 3 bin 600 aileye günlük ücretsiz olarak 5'er adet ekmek dağıtıyoruz" diye konuştu.

"BİNGÖL ENGELSİZ ŞEHİR OLACAK"

'Engelsiz Şehir' sloganı ile üstyapıyı yapacaklarını belirten Atalay, "Şehrin tümünü engellilere uygun hale getireceğiz. Yol ve kaldırımlarımızı engellilerin rahatlıkla kullanacağı şekilde tanzim edeceğiz ve Bingöl engelsiz bir şehir olacak. Üstyapının tümünü bir defada yapacağız. Bunu bir daha yapma şansımız uzun bir süre olmayabilir. 'Engelsiz Şehir'

için zaten mimari anlamda rampa ve asansör şartı koşuyoruz. Bingöl çok sayıda engelli vatandaşımızın yaşadığı bir şehir olarak bu engelini de aşmış olacak. Buna da azami hassasiyet göstermemiz lazım" dedi.

"İŞHANI DAVASI KARAR AŞAMASINDA"

Bingöl kent merkezindeki "İşhanı" davasının belediye lehine sonuçlandığını belirten Atalay, 2006 yılında satış ihalesi yapılan Belediye İşhanı'nın yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali kararından sonra Bingöl Belediyesi tarafından açılan tapu iptal ve tescil davaları Yargıtay'da temyiz yolu açık olmak üzere belediye lehine sonuçlandığını söyleyerek, "İğne ile kuyu kazdık. Allah'ta yardım etti ve yerel mahkemeyi kazandık. Belediye İşhanı davasını kazandık. Şuanda karar Yargıtay'da onay aşamasında. Yargıtay'da onaylarsa İşhanı'nı parayı ödeyerek geri alacağız. Orada inşallah Bingöl Belediyesi'nin bir ödeyeceği paranın en az 3 katı para kazanacağına inanıyorum. Buda Bingöl Belediyesi'nin çok büyük bir kazanımı olacak. Bingöl halkına hizmet etmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Atalay'ın konuşmasının ardından toplantı soru cevap ile devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber