Türk Eğitim Sen atama mağduriyeti için eylem yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, öğretmenlerin atama mağduriyetinin önlenmesi için 27 Ağustos Pazartesi Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacaklarını belirtti.

Yazılı açıklama yapan Hanefi Bostan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önce iller arası yer değişikliği kılavuzu, ardından ise özür durumuna bağlı yer değişikliği kılavuzunun yayınlandığını ancak yayınlanan kılavuzlarda yer değiştirmek isteyen öğretmenlere boş bulunan normların açılmadığını söyledi. Bostan, ?Milli Eğitim Bakanlığı önce özür durumuna bağlı yer değiştirme işlemlerini yılda bir kez yapma kararı almıştır. Sonra il emri uygulamasını kaldırmıştır. Bununla da kalmamış eğitim kurumu bazında boş kadroları ilan etmesi yönetmelikle zorunluluk olmasına karşın boş normlar il bazında değerlendirilerek branşında norm kadro fazlası bulunan illeri ilana açmamıştır. Şubat ayında yapılması gereken özür durumuna bağlı yer değişikliklerini çıkardığı KHK ile yılda bir kez indiren bakanlık yine o dönemde sadece eş durumundan yer değişikliği hakkı vermiş, sağlık ve öğrenim özrünü yok saymıştır. Bu dönemde ise sağlık ve eş durumu özrüne yer değişikliği hakkı verirken öğrenim özrünü yine yok saymıştır. Gelinen nokta da artık eğitim çalışanları her yer değiştirme döneminde nasıl bir uygulama yapılacağını kestiremez hale gelmiştir. Özür grubu, il içi ve il dışı yer değiştirme mağduriyeti artarak devam etmektedir. MEB adeta bu mağduriyetleri görmez ve duymaz hale gelmiştir? diye konuştu.

Türk Eğitim-Sen olarak bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanlış uygulamalarına karşı her türlü tepkiyi gösterdiklerini belirten Bostan, ?Davalar açtık. Çok sayıda açıklamalar ve eylemler gerçekleştirdik. Bundan sonra da bu kararlılığımızı sürdüreceğiz. Özür grubu, il içi ve il dışı yer değiştirme mağduriyetlerinin son bulması için MEB önünde 27 Ağustos 2012 Pazartesi günü saat 12.00'de Milli Eğitim Bakanlığı önünde kitlesel basın açıklaması yapacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber