Doktorlar Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep'te 4'ü çocuk 9 kişinin öldüğü, 66 kişinin de yaralandığı terör örgütü PKK saldırısını kınadılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin Tabip Odası binasında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri adına açıklamalarda bulunan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Galip Kırıcı, Türkiye'nin zorlu günlerden geçtiğini söyledi. Kim tarafından yapılmış olursa olsun Gaziantep'te halkı hedef alan bombalı saldırıyı nefretle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirten Kırıcı, "Patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine sabır, ölenlere tanrıdan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Bu şiddet ve terörün arkasındakiler kirli bir iç savaşın ve kaosun parçası olabilirler ama asla barış ve kardeşliğin parçası ve tarafı olamazlar. Gücünü halkı öldürerek göstermeye çalışmanın en büyük zavallılık olduğu asla unutulmamalıdır" dedi.

İçerde ve dışarıda izlenen savaşçı politikaların Türkiye'yi bölgesel kaosun içerisine doğru sürüklediğini ifade eden Kırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi görev barış ve kardeşliği savunmak, etnik ve mezhepsel ayrışmayı derinleştirmeye dönük her türlü saldırı karşısında durarak içerde ve dışarıda barış için mücadele etmektir. Biz, gerek ülkemizde gerekse de bölgemizde savaşın değil barışın, kan ve gözyaşının değil kardeşliğin egemen olduğu bir ortamın yaratılmasında elimizden geleni yapmaya hazırız."

Kırıcı, aynı duyarlılığı bombaları patlatan ve savaş politikaları besleyen güçlerden de beklediklerini sözlerine ekledi. - MERSİN

Şemdinli'deki Çatışmadan Geriye Kalanlar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber