Konya'da STK'lar terörü kınadı

Konya'daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) terör saldırılarını kınayarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya STK Başkanı Memur-Sen Temsilcisi Latif Selvi, İstiklal Harbi Şehitliği'nde basın açıklaması yaptı. Selvi, Şemdinli ve Gaziantep'te yaşanan ve halen devam eden vahim olayların üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

?Tarih boyunca kin ve nefret tohumları ekenler önce düşmanlığı aramızda hayat biçimi haline getirdiler, sonra da sizler hısım değil hasımsınız dediler." diyen Selvi, bu menfur odakların kirli yüzünü deşifre edilmesini sosyal bağların kuvvetlendirilmesini istedi. Selvi, "Kardeşliğimizi bozan, infialimize ve nefretimize neden olan dostluğumuza sıkılan kurşunlara binlerce lanet olsun." dedi.

Herkesin elini taşın altına koyarak birlik ve beraberliği kuvvetlendirecek girişimlerde bulunması gerektiğini ifade eden Selvi, "Tepkiler vakur, kararlı ama terörün oyunlarını bozacak şekilde olmalı. Katillerin eliyle kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi asla katlettirmeyeceğiz. Özellikle Gaziantep'te yaşanan menfur olay başta olmak üzere içimizi sızlatan saldırıları nefretle kınıyor, yaşamını yitiren kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların masum kanları, katillerin hainlikle yoğrulmuş hilelerini bozacaktır." şeklinde konuştu.

Şehitlikte toplanan grup basın açıklamasının ardından şehitler için dua etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber