Akyıldız: Kamu çalışanı ek iş yapmadan yaşayamaz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Yıllardır yüksek enflasyon karşısında kemer sıkması istenen kamu çalışanı, sonunda öyle bir duruma getirilmiştir ki yardım almadan, ek iş yapmadan yaşaması mümkün değildir" dedi. Geçinmek içim memurların cambaz olduklarını dile getiren Akyıldız, kamu çalışanlarının bir yandan harcamalrını kısarak, bir yandan da eş- dost yardımıyla ayakta kalmaya çalışıyor dedi.

Akyıldız, yaptığı yazılı açıklamada, sendikalarının AR-GE merkezinin 3021 üye ile yaptığı anket sonuçlarına göre, çalışanların yüzde 59.2'sinin yalnızca zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabildiğini söyledi. Ankete göre, çalışanların yüzde 39'unun ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde maaş almadığını, yüzde 1.8'inin de tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiğini dile getiren Akyıldız, "Bu sonuçlara göre, yıllardır kemer sıkan memurların derdine AKP'de derman olamadı bu da hükümetin ayıbıdır " dedi.

Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarının yüzde 19.4'ünün yakınlarından yardım aldığı, yüzde 7.3'ünün fazla mesai yaptığı, yüzde 8.1'inin ikinci bir iş yaptığı, yüzde 30'unun kredi kartı kullandığı ve borçlandığı, yüzde 35.2'sinin de harcama yapmamaya çalıştığını kaydetti.

Kamu çalışanlarının geçimlerini sağlamak için "adeta bin takla atması" gerektiğini öne süren Akyıldız, "Memurlar, sadece açlıktan ölmeyecekleri bir ücrete mahkum edilmiş durumdalar. Uzun yıllardır yüksek enflasyon karşısında kemer sıkması istenen kamu çalışanı sonunda öyle bir duruma getirilmiştir ki adeta yardım almadan, ek iş yapmadan yaşaması mümkün değildir"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber