Bilgi Evleri'nde SBS'ye hazırlanan 206 öğrenci hedefledikleri okullara girdi

Ankara Mamak Belediyesi'nce kurulan Bilgi Evleri'nde SBS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinden 206'sının hedefledikleri liselere yerleştiği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mamak Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçedeki eğitim yatırımlarından biri olan Bilgi Evleri Mamaklı gençlerin geleceklerini şekillendirmeye ve öğrencilere eğitim desteği sunmaya devam ediyor.

İçerisinde kütüphane, bilgisayar, internet gibi imkânların bulunduğu Bilgi Evleri'yle Mamaklı öğrencilerin eğitimdeki başarısı her geçen gün artıyor. Son olarak Bilgi Evleri'nden eğitim desteği alarak SBS'ye giren Mamaklı öğrenciler, büyük bir başarı gösterdi. Toplam 206 Mamaklı öğrenci hedeflediği liselere yerleşerek gelecekleri önemli bir adım attı. Mamaklı öğrencilerin öncelikli tercihleri arasında ise Anadolu liseleri olduğu dikkatlerden kaçmadı. 94 öğrenci hedefledikleri Anadolu lisesine yerleşirken bunu Anadolu kız meslek lisesi 32 öğrenciyle takip etti. Anadolu sağlık meslek liselerine 23 öğrenci gönderen Bilgi Evleri, Anadolu teknik ve endüstri meslek liselerine de 19 öğrenci yerleştirdi. Bilgi Evleri ayrıca Anadolu öğretmen lisesi, fen liseleri, Anadolu imam hatip liseleri ve ticaret meslek liselerine de öğrenci gönderdi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Bilgi Evleri'ne verdikleri desteğin Mamaklı öğrencilerin dolayısıyla da Mamak'ın geleceğine yapılmış önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekti.

Başkan Akgül, ?Bilgi Evleri'nin alt yapısını oldukça sağlam tutuyoruz. Burada Mamaklı öğrenciler her türlü eğitim desteği almaya devam ediyor. Binlerce öğrencimiz alanında uzman ve her biri sorumluluğunun ve yaptığı işin farkında olan kadrolarla birlikte başarısına başarı katıyor. Bu noktalardan eğitim desteği alarak kendisini yetiştiren, önce ülkesine sonra da Mamak'a hizmet eden; katkıda bulunan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Bu gün sevinerek tanık olduğumuz bir durum var ortada. Bu eğitim yuvalarına gelerek hizmet alan öğrenciler hedefledikleri liselerde eğitim öğretim görme şansı yakaladı." dedi.

Öğrencilerimizin başarısının Bilgi Evleri'nin önemini ortaya koyduğunu kaydeden Akgül, "Öğrencilerimizin kendi hedefledikleri liselere yerleşebilmelerini çok önemsiyoruz. Çünkü bir öğrenci kendi hedefi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim alırsa çok daha başarılı bir birey olur. Bu noktada öğrencilerimizin başarısında emeği bulunan başta bilgi evi öğretmenleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin karşılığında öğrencilerimizden de daha büyük başarılar bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber