Nur Tatar baba ocağında büyük bir sevinçle karşılandı

Londra Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran ve Van depremini yaşayan Nur Tatar ailesiyle birlikte, memleketi Van'a geldi. Büyük bir coşkuyla karşılanan milli sporcu Tatar, şehir turu atarak kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara el salladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Vali Vekili Zafer Coşkun, Tatar'ın başarısından dolayı gurur duyduklarını belirterek, "Başarılarıyla bizi sevindirdi ve gururlandırdı. Nur hanımefendi kardeşimiz her fırsatta Kürt-Türk kardeşliğine vurgu yapıyor. Aynı zamanda İstiklal Marşı'nın okutulmasında hassasiyeti var. Bayrağımızın göndere çekilmesinden de oldukça gurur duyan bir şahsiyet olarak kendilerine bize yaşattığı gururdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 67 kiloda gümüş madalyanın sahibi olan milli tekvandocu Nur Tatar, memleketi Van'a geldi. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye Tekvando Genel Koordinatörü Ramazan Çetin, annesi Birgül Tatar ve babası Nizam Tatar ile birlikte gelen Nur Tatar, Van'da büyük coşkuşla karşılandı. Vanlılar ellerinde pankartlar ve çiçeklerle Van Ferit Melen Havalimanı'nda beklerken, Tatar için üstü açık çiçeklerle donatılmış ve üzerinde 'Şampiyonmuz, gururumuz" yazılı bir araba tahsis edildi.

Şehir merkezinde yaklaşık 50 araçlık konvoyla tur atan Tatar, yolda kendisine sevgi gösterisinde bulunan Vanlılara kazandığı madalyayı da gösterip el sallamayı da ihmal etmedi. Daha sonra Van Valiliği Ali Paşa Toplantı salonunda basın toplantısına katılan Tatar Türkiye'ye bu madalyayı kazandırdığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Orda dövüşürken bu madalyayı Türkiye getirmek gerçekten onur verici. Türkiye bayrağını gönderene çektirmek çok güzel bir duyguydu. İstesemde bu duyguları anlatamam." diye konuştu.

Tatar'ın başarısının herkesi mutlu ettiğini söyleyen Vali Vekili Zafer Coşkun, Şuan Edremit'te yapımı devam eden 5 bin kişilik spor salonuna Nur Tatar'ın isminin verileceğini de belirten Vali Vekili Coşkun, şunları söyledi:

"Başarılarıyla bizi sevindirdi ve gururlandırdı. Nur hanımefendi kardeşimiz her fırsatta Kürt-Türk kardeşliğine vurgu yapıyor. Aynı zamanda İstiklal Marşı'nın okutulmasında hassasiyeti var. Bayrağımızın göndere çekilmesinden de oldukça gurur duyan bir şahsiyet olarak kendilerine bize yaşattığı gururdan dolayı teşekkür ediyorum."

Anne Birgül Tatar da kızıyla gurur duyduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Nur Tatar'a Van Vali Vekili Zafer Coşkun 75 çeyrek altın, Vanlı iş adamı Ali Çiçeksay 25, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu ise 15 altın hediye etti.

Milli sporcu Tatar ve beraberindekiler ile Van Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü yetkilileriyle Ferdi Spor tesislerinde Vanlı çocuklara, spor malzemesi dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber