Kamyoncular Nemrut Limanı yolunu keserek trafiği durdurdu

İzmir'de gemilerle Nemrut Limanı'na gelen hurda malzemeleri Aliağa-Yeni Foça üzerindeki fabrikalara taşıyan yüzlerce kamyoncu, dün gece geç saatlerde Nemrut Limanı yolunu keserek trafiği durdurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yol kesme nedeninin, Aliağa-Yeni Foça karayolu güzergahındaki, bariyerlerle bölünmüş özel hurda yolunda dün gece jandarma trafik ekiplerinin bazı kamyonlara 5-10 bin TL arasında değişen oranlarda ceza yazması üzerine gerçekleştiği iddia edildi. Kamyoncular araç trafiğine açık olan karayolunu değil de hurda yolunu kullanmaları nedeniyle jandarmanın kendilerine sürekli ceza kesmesinden bıktıklarını belirterek, geri adım atmayacaklarını söyledi.

"Biz terörist değiliz. 10 bin liralık kamyona 12 bin liralık ceza yazıyorlar" diyen kamyoncular, "Devlet araştırsın; her bir kamyoncunun maliyeye astronomik rakamlara ulaşan trafik cezası borcu oldu. Ödeyemiyoruz nasıl ödeyeceğiz, hırsızlık mı yapalım? Burada 10 ton hurdayı, 40 TL'ye çekiyoruz. Seferinde 10 TL kazanıyoruz. Biz araç trafiğine açık olan karayoluna çıkarsak bize ceza yazsınlar. Bu yolu devlet kamyonculara özel olarak ayırdı. Ayrıca bu yol yapılırken bizlerden para toplandı. Kendi yolumuzu kendimiz yapıyoruz. Kendi yolumuzda da haksız yere cezaya maruz kalıyoruz. Burada bize efelik, artistik yapanlar aynı şekilde doğudaki kamyonlara da ceza yazabiliyor mu? Kanunlar sadece Ege Bölgesi'nde mi işliyor?" dedi.

Devletin kendileri için on yıl önce özel bir yol belirlediğini anlatan SS Aliağa Motorlu Yük Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Raşit Özkan da, kamyonculara destek verdi. Özkan, "Kamyonlarımız bize özel ayrılan güzergah üzerinde çok zor şartlar altında faaliyet gösteriyor. Yolumuzun çok kötü olması nedeniyle araçlarımız çok kısa sürede tahrip oluyor zaten. Birçok kez ilgili makamlara yolumuzun onarılması yönünde yazışmalarda da bulunduk ancak somut bir gelişme elde edemedik. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz eylem sadece bize haksız yere kesilen trafik cezalarına yönelik değil, aynı zamanda kullanılamaz durumda olan yolumuzun onarılmaması hakkındadır. Bu yol üzerinde bir kamyonumuza 10 Bin TL ceza kesmeyi bilen devlet, aynı şekilde bu yolu onarmayı da bilsin" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber