100 muhafaza memuru ve amirine beklenmedik tayin

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrükler Genel Müdürlüğü, ilk defa bu yıl tayin yer değiştirme yönetmeliğine ek geçici bir madde koyarak, "Görev yaptığı yerde çalışma süresi dolmayan memur ve amirlerin de tayin edilebileceği yönündeki" maddeyi uygulamaya soktu.

100 MUHAFAZA MEMURU VE AMİRİNE BEKLENMEDİK TAYİN

İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne bağlı olarak, İstanbul'daki gümrük kapılarında kaçakçılık ve istihbarat alanında görevli bulunan 100 muhafaza memuru ve amirine beklenmedik bir tayin yapıldı. Gümrüklerde çok sayıda başarılı operasyona imza atan memur ve amirler, İstanbul'da çalışma süreleri dolmadığı halde tayin edilmeleri karşısında şaşkınlık geçirdiler. Tayin zamanının geçmesi nedeniyle eşi öğretmen ya da başka bir devlet kurumunda çalışan memurlar, eşlerini yanlarında götüremeyecekler.

GÜMRÜKLERDE ADAY MEMURLAR GÖREV YAPACAK

İstanbul Gümrük kapılarında görevli, kaçakçılık ve istihbarat memurlarının ani bir kararla tayin edilmesi üzerine boşalan yerlere, geçtiğimiz aylarda kuruma atanan 160 aday memur göreve başlatılacak. İstanbul'da yaklaşık 150 muhafaza memuru görev yapıyor.

Aynı kapsamda, Edirne, İzmir ve Antalya gibi batı illerinde görev yapan en az 200 memurunda tayini doğu illerinde bulunan sınır kapılarına çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber