Demokrat Eğitimciler: Eğitim ödeneği herkese verilmeli

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ?Öğretmenlere ödenen eğitim-öğretime hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına verilmelidir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ordusunda ayrımcılık yapılmamalıdır.? dedi.

Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl eğitim-öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi kararının Kasım 2010 tarihinde yapılan 18. Milli Eğitim Şurasında sendika başkanı olarak verdiği teklifin oy çokluğuyla kabul edilmesi ile şura kararı haline geldiğini hatırlattı. Milli Eğitim Şura kararlarının en yüksek ve kapsamlı danışma ve istişare toplantısı ve kararları olduğunu, bu itibarla bağlayıcılığı bulunduğunu söyleyen Avcı, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında hazırlık ödeneğinin uygun ölçeklerle tüm eğitim çalışanlarına ödenmesini MEB den yazılı olarak da talep ettiklerini de ifade etti.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında 700 lira olarak tanzim edilen eğitim-öğretim ödeneğinin bütün eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmesi gerektiğini, sendika olarak bu sorunun çözümüyle alakalı gerek milli eğitim şurası başta olmak üzere farklı platformlarda da büyük mücadele verdiklerini ve kararlar alınmasını sağladıklarını kaydeden Avcı, 18. Milli Eğitim Şurasında, tüm öğretmenlere her yıl 24 Kasım öğretmenler gününde bir maaş tutarında ikramiye verilmesi yönünde sendika olarak teklif sunduklarını ve bu önerilerinin oy çokluğuyla kabul edilerek şura kararı haline geldiğini de hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber