Sözleşmeli öğretmen alımı için Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor

Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 05:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 bin sözleşmeli öğretmen alınacak

Milli Eğitim Bakanı Çelik, "Maliye Bakanlığı'ndan 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için izin çıktı. Sözleşmeli öğretmenlik için Bakanlar Kurulu kararı çıkacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Maliye Bakanlığı'ndan 20 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu için izin çıktığını belirterek, başvuruların alınması için Bakanlar Kurulu kararının beklendiğini bildirdi.

Çelik, öğretmenevlerinin kuruluşunun 25. yıldönümü dolayısıyla Başkent Öğretmenevi'nin bahçesinde düzenlenen "Öğretmenevleri Tanıtım Sergisi"nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hüseyin Çelik, bir soru üzerine, öğretmen açığını kapatmak amacıyla Maliye Bakanlığı'ndan 30 bin sözleşmeli öğretmen kadrosu istediklerini, ancak 20 bin kadro için izin çıktığını bildirdi. Çelik, "Sözleşmeli öğretmenlik için Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkması için gerekli yazılar yazıldı. Bakanlar Kurulu kararı çıkacak, bu da bu hafta içinde bitecek. Sözleşmeli öğretmenlik meselesini de öğretmen atamalarının yapılacağı 29 Ağustos'a yetiştirmeye çalışacağız" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber