ÇOMÜ Kütüphanesi'ne bir haftada 20 bin kitap bağışlandı

Türkiye'nin en büyük kütüphanesine sahip olmak için çalışma başlatan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi hızla büyüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇOMÜ Kütüphanesi sadece kitap alımıyla değil, bağışlarla da hızla büyüyor. Kütüphaneye, 'Şehitler İçin 1 Milyon Kitap' kampanyasının başlatılmasının ardından Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda kitap bağışı geldi. Sadece geçen hafta içinde ÇOMÜ Kütüphanesi'ne 20 bin civarında kitap bağışlandığı öğrenildi.

Diğer taraftan ÇOMÜ Kütüphanesi kataloglama ekibinin çalışmaları ile her ay kataloglara en az 10 bin kitap giriyor. Bu da yıllık 120 bin kitap ediyor. Bu rakamların Türkiye'deki en yüksek kataloglama rakamları olduğu ifade edildi.

Yoğun kitap girişleri nedeniyle tüm raf sistemi değiştirilen ÇOMÜ Kütüphanesi'nde yeni kayıt dönemi öncesinde hummalı bir çalışma sürüyor. Yeni kitaplar ve sistem, yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmeye çalışılıyor.

Öte yandan mekân sorununu çözebilmek için kütüphane ek binasının da bir ay içinde temelinin atılacağı ve binanın ikinci döneme yetiştirilmeye çalışılacağı öğrenildi. Ek bina ile birlikte aynı anda çalışma kapasitesinin 2 bin kişiyi aşması ve yeni raf alanları kazanılması bekleniyor. Halen kütüphane kataloglarında 250 bin civarında kitap bulunuyor. Depolarda da on binlerce kitap kataloglara gireceği günü bekliyor.

ÇOMÜ Rektörlüğü'nün 2012 hedefi ise 500 bin basılı kitap, 500 bin de e-kitap olmak üzere toplam 1 milyon rakamına ulaşmak. Bu yılın sonunda kitap sayısının 300 bine yaklaşacağı tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber