Hastane'de çıkan yangın panipe neden oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş'ta hastanede çıkan küçük çaplı yangın paniğe neden oldu. Asansörde mahsur kalan hastalar son anda kurtarıldı.

Alınan bilgilere göre, Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin ikinci katında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Binadan yükselen dumanı fark eden hasta yakınları, hemen itfaiyeye haber verdi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, söndürme çalışmalarına başladı. Yangın nedeniyle büyük paniğin yaşandığı hastanede bazı hasta ve hasta yakınları, binadan çıkmak için bindikleri asansörde mahsur kaldı. Ameliyattan çıkan bir doğum hastası kadın ise, dakikalarca sedye üzerinde kurtarılmayı bekledi. Başında bir sağlık memurunun beklediği hasta kadın, yaklaşık 15 dakika sonra çalıştırılan asansöre bindirilerek ameliyathaneye alındı. İtfaiye ekiplerinin yarım saatlik çalışmanın ardından yangın tamamen söndürdü.

Olay yerine gelen Vali Ali Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin kısa sürede olay yerine ulaştığını söyledi. Yangınla ilgili vatandaşlara uyarılarında bulunan Vali Çınar, "Belediyemiz yangın ihbarı üzerine anında müdahale etti. Yangın büyümeden kontrol altına alındı ve söndürüldü. Bölgemiz iklim normallerinin üzerinde bir sıcaklık yaşıyor. Dolayısıyla yangına karşı duyarlı olmamız lazım. Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor. Yangın çıkabilecek yerlerde daha hassas olmalıyız. Her şeye rağmen, bütün tedbirlere rağmen eğer yine yangın çıkarsa en kısa zamanda da itfaiyemize yangın ihbarı yaparak anında müdahalenin yapılmasını sağlayabiliriz. Bugün de anında müdahale sayesinde yangın büyümeden söndürüldü. Şu anda hastanemizde herhangi bir problem yok. Yangın nedeni yapılacak araştırmadan sonra ortaya çıkacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, "Bu binamız eski olduğu için yangın merdiveni yok. Bu tür durumlarda vatandaşlar asansörü kullanıyor. Elektrik kesintileri veya benzeri durumlarda asansör arıza verebilir. Onun için binalarda yangın merdiveni şart" diye konuştu.

Öte yandan; hastaneden tahliye edilen bazı hastalar ise, büyük korku yaşadıklarını söyledi.

Yangınla ilgili incelemenin devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber