Manavgat Belediye Kent Meydanı çalışmaları

Manavgat Belediyesi, Kent Meydanı'nın yapım çalışmalarına başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 21:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meydan içerisinde yer alan Kültürevi binası yıkılarak alan genişletildi. Yapılacak yeni düzenlemede 2 bin 500 metrekarelik meydan alanı, 2 bin 400 metrekarelik sergi alanı ve 2 bin 200 metrekarelik kapalı otopark alanı olacak.

Projeye göre 2 bin 500 metrekarelik meydan alanının kapalı otoparkın üzerinde yer alacak, meydan ve tören alanını kapsayacak. Meydan alanında Atatürk büstü, su gösterileri ve meydanı vurgulayan yer saati uygulaması yer alacak. Alanda bitki kasaları ve bank sistemleri mekanı süsleyecek. İkinci kısım olan 2 bin 400 metrekarelik alan ise sergi alanı olarak düzenlenecek.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'a güzel bir kent meydanı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sözen, "Üç ana kısımdan oluşacak Kent Meydanı'nın Manavgat'a yakışır biçimde yapılması için canla başla çalışmalara başladık. Yıllardır eksikliğini hissettiğimiz ve bölgenin çehresini tamamen değiştirecek olan meydan projemiz, kentin cazibe merkezi olacak. Meydan tamamlandığında kent bambaşka bir görünüme bürünecek. Gelen turistlerimiz de bundan memnun olacak. Ayrıca törenlerimizi de artık burada daha kalabalık bir şekilde yapabileceğiz" dedi.

Muhabir: Mustafa Taş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber