Firmalar Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesine ilgi göstermedi

Ankara'ya yapılması planlanan Yüksek Hızlı Tren Garı ihalesine sadece tek teklif geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Limak İnşaat, Kolin İnşaat ve Cengiz İnşaat oraklığı tarafından sunulan ihale teklifi incelemeye alındı. İhaleyle ilgili karar bu incelemeden sonra verilecek.

Ankara'da faaliyette olan yüksek hızlı trenlere uygun gar yapılması için açılan ihaleye 10 ilgili firmadan yalnızca tek teklif geldi. Limak İnşaat, Kolin İnşaat ve Cengiz İnşaat ortaklığının tarafından kapalı halde sunulan ihale teklifi, komisyon tarafından alındı ve incelenmeye başlandı. İhale komisyonu başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman, inceleme tamamlandıktan sonra, yatırım tutarı ve işletme süresini içeren iç zarf ile birlikte ihale sonucunu açıklayacaklarını belirtti.

Yeni gar faaliyete geçince, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya Yüksek Hızlı Trenleri bundan sonra yeni yerinden hareket edecek. Yeni yapılacak Yüksek Hızlı Tren Garı'nın, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması amaçlanıyor.

175 bin metrekareye kurulacak ve 21 bin 600 metrekare oturum alanına sahip olacak gar, zemin ve 3 kattan oluşacak. Proje, başladıktan sonra iki yılda bitirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber