Destici: Bombacı caniye idam değil de ne ceza vereceksin?

BBP lideri Mustafa Destici, ?Gaziantep'te bombayı patlatıp 4'ü çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatına kasteden, 66 kişiyi yaralayan o caniye sen idam cezası vermeyeceksin de hangi cezayı vereceksin?? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Gaziantep temasları kapsamında terör saldırısında yaralanan Şıh Mehmet Kızılcık'ı tedavi gördüğü 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Burada yaralı Suriyelilerin sağlık durumu hakkında da bilgi alan Destici, ardından partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Terör saldırısını kastederek, normal bir terör örgütüyle karşı karşıya olmadıklarını belirten Destici, ?Birilerinin iddia ettiği gibi bizim ülkemizin belli bir bölgesindeki Kürt kökenli kardeşlerimizin temsilcisi veya siyasi temsilcisi olan veya haklarını savunduğunu iddia eden bir terör örgütüyle karşı karşıya değiliz. Yıllardır belki de en eksik yapılan noktalardan biri budur. Bu hain, bölücü, Marksist, Leninist, Maocu ve son dönemde biraz da Nusayri'nin katıldığı bu emperyalist küresel güçlerin maşası bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bunun siyasi uzantıları da, medyadaki kalemşörleri de aynı. Yani dağdakinin Meclis'tekinden, köşeleri tutmuş basındaki kalemşörlerden bir farkı yok. Hepsi aynı mihrakların maşası. Tek hedef ve amaçları var. Türk milletini bölmek, Türk devletini zayıflatmak, güçsüzleştirmek ve emperyalist küresel güçlerin buradaki emellerinin, çıkarlarının rahat bir şekilde yerine gelmesini sağlamak." şeklinde konuştu.

Hep birlik olmayı, teröre karşı beraber olmayı en çok dile getiren bir parti olduklarını ifade eden Destici, sözlerine şöyle devam etti: "Diyoruz ki bırakın birbirinizle uğraşmayı, birbirinize bu yüzden çamur atmayı, karalamayı. Bir araya gelin. Birbirinizi karalamakta harcadığınız enerjiyi PKK'ya karşı birleştirin. PKK'yı destekleyen uluslar arası güçlere karşı birleştirin. Onların siyasetçilerine karşı birleştirin diyoruz.?

"TERÖRİSTLE KUCAKLAŞANLARIN DOKUNULMAZLIĞINI KALDIRIN"

İktidarın da Meclis'in de kürsü dokunulmazlığı hariç, dokunulmazlıkları kaldıracağını düşünmediklerini dile getiren Destici, ?Ama en azından milletin özel bir arzusu var. İşi genişletmeye, sulandırmaya, yapılamayacak noktaya götürmenin bir anlamı yok. Yapılması gereken, bugün BDP içerisinde alenen suç işleyen, hukuku ihlal eden, tanımayan, millete ve devlete racon kesen, pervasızlaşan, terörist ağzıyla demeyeceğim, terörist oldukları için, terörist gibi konuşan milletvekilleri var. Derhal bunların dokunulmazlığını kaldırın. Bunların isimleri, kim olduğu, ettikleri sözler, işledikleri fiiller belli. Bunların dokunulmazlıklarını kaldırın. Milletin arzusu ve isteği bu." ifadelerini kullandı.

"TERÖRİSTLER İÇİN İDAMI GERİ GETİRİN"

Milletin Meclis'ten ikinci isteğinin de bir an evvel bu teröristler için idam cezasının geri getirilmesi olduğunu söyleyen Destici, "Yani, Gaziantep'te bombayı patlatıp 4 tanesi çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatına kasteden, 66 kişiyi yaralayan o caniye sen idam cezası vermeyeceksin de hangi cezayı vereceksin? Bunun bir karşılığı var mı? Allah'ın uygun gördüğünü, sen uygun görmemezlik yapamazsın. Senin böyle bir hakkın da haddin de yok.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber