Malatya tanıtım günleri

İstanbul'da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri, Eyüp'teki Feshane'de başladı.yöneticileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Feshane'de düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri'nin açılış törenine; Vali Ulvi Saran, Ak Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve Cemal Akın, Chp İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, Malatyalı Sivil Toplum Kuruluşu

yöneticileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, tanıtım konusunda her zaman her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da, Malatya'nın bilinenden de öte çok farklı ve çok zengin bir kültüre sahip olduğunu belirterek, tanıtım çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini ifade etti.

"Malatya'nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini Türkiye'ye tanıtmak amacıyla buradayız" diyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Kayısı diyarından, doğunun incisi Malatya'dan hepinize selam getirdim. Bugün Malatya son yıllarda önemli gelişme gösteren, gelişen, cazibe merkezi haline dönüşen bir konumda. Sadece belediyecilik anlamında değil, genel anlamda gelişiyor. Belediye olarak sorunsuz bir şehir ortaya çıkarmak için, Malatya'da yaşayan herkesin sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılayacağı bir Malatya oluşturmak için çalışıyoruz. Bunun yanında sanayi, teknoloji, sağlık, eğitim sektörü çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Malatya sadece fiziki olarak gelişen bir il değil. Son yıllarda sosyal ve kültürel anlamda çok canlı bir şehir. Bu bağlamda hemen bütün sosyal ve kültürel etkinliklerin içerisinde yer almaya çalışıyor, 6 tane fuar düzenliyoruz. Fuarlar kültürel anlamda şehre önemli katkılar sunuyor. Malatya Tanıtım Günleri de bunlardan bir tanesi. Valimizin öncülüğünde bütün kuruluşlar buna destek veriyor. Bize bu konuda destek veren, evsahipliği yapan, ziyaret eden, katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Malatya'nın insanları rahmetli Turgut Özal'ın deyimiyle dört dörtlük olmuştur" diyen Milletvekili Öznur Çalık, şu ifadelere yer verdi:

"Sadece dört dörtlük insanları ile değil, yetiştirmiş olduğu işadamları ile yetiştirmiş olduğu düşünürleri ile yetiştirmiş olduğu devlet adamları ile siyaset adamları ile Malatya, Türkiye tarihine damgasını vurmuştur. Malatya, Turgut Özal ve İsmet İnönü ile Türkiye'ye değer katmıştır. Son günlerde herkesin de yakından takip ettiği gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün de Malatyalı olduğu söyleniyor. Bütün insanlar şunu söylüyor; Malatyalı bunu yapar. Atatürk'ün Malatyalı olduğunu söylüyorlar olur mu olur."

Vali Ulvi Saran, Malatya'nın 3 yıl öncesine kadar her yönüyle tanıtımına yönelik bir çalışmanın olmadığını kaydederek, Malatya Tanıtım Günleri kapsamında şimdiye kadar Ankara ve İstanbul'da 4 ayrı etkinlik düzenlendiğini aktardı.

Malatya'yı tüm yönleriyle tanıtmayı amaçladıklarını söyleyerek, Malatya'yı İstanbul'daki Malatyalılara ve İstanbullulara tanıtmak istediklerini vurgulayan Saran, Malatya'nın yerel ürün ve yiyeceklerden öte artık farklı yönleriyle de tanıtılması gerektiğini belirtti. Malatya'nın Türkiye'nin ekonomik ve sosyal hayatına sağladığı başarılarla ön plana çıkması gerektiğini ifade eden Saran, 31 Ağustos Cuma günü Malatya'dan ayrılarak, Ankara'daki Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine başlayacağını hatırlattı.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek stantlar gezildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber