Kamu-Sen: Masadan kalkmamak için her şeyi yaparız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2005 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerden netice almak için ellerinden gelen özveriyi göstereceklerini belirterek, "Masadan kalkmamak için her şeyi yaparız. Ama, kalktıktan sonra bir daha oturmayız" dedi.

DYP Genel Başkan yardımcıları Celal Adan ve Saffet Arıkan Bedük, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu'yu ayrı ayrı ziyaret etti.

Adan, Türkiye Kamu-Sen'in Abdi İpekçi Parkı'ndaki toplu görüşme takip çadırında yaptığı konuşmada, "Biz burada, şu anda bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. Hükümetin ortaya koyduğu personel ödeneğinde yapılacak toplam artış miktarı Türkiye'nin bir haftada ödediği faiz miktarına eşit" dedi.

Adan, 2,5 milyona yakın çalışana karşı, büyük bir sorumluluk içinde olması gereken hükümetin, "kendi inançlarına göre IMF'den aldığı talimatların dışına çıkamadığını" savundu.

Akyıldız, toplu görüşmelerden önce, "Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin'in, Türkiye'de ücretler arasında büyük adaletsizlik bulunduğunu, bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için, 1,5 milyon kamu çalışanının ücretine 'denge tazminatı' adı altında 300 milyon liraya kadar zam yapılabileceğini açıkladığını" savundu.

Masada netice almak için, ellerinden gelen özveriyi göstereceklerini belirten Akyıldız, "Sayın Bakan inşallah bunu tehdit olarak algılamaz" diye konuştu.

Adan, Memur-Sen Genel Başkanı Aksu'yu da Sıhhiye'deki toplu görüşme standında ziyaret etti.

Adan, burada yaptığı konuşmada, "IMF'den aldığı talimatların dışına çıkamayan hükümetin, memurlara yönelik anlayışsızlığını, protesto ettiklerini" söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Aksu ise hükümetin zam teklifinin kendilerini üzdüğünü ve kabul edilebilir bulmadıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber