20 yıl sonra gelen sağlık

Batman'da 3 yaşında geçirdiği kaza ile iç organları yer değiştiren hasta 20 yıl sonra sağlığına kavuşabildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuk yaşta geçirdiği kaza ile göğüs ve karın boşluğunu birbirinden ayıran perdenin (diyafragma) yırtılması sonucu midesi, dalağı, ince bağırsakları ve kalın bağırsağın bir kısmı sol göğüs boşluğuna geçen hasta 20 yıl boyunca tedavi edilemedi. Şartların değişmesi ve teknik altyapıların artmasıyla ameliyat şansı bulan Erhan Zeroğlu (22) Medical Park Batman Hastanesi Cerrahı Op. Dr. Abdullah Yıldız tarafından yapılan başarılı bir ameliyat ile kalp ve akciğerine baskı yapan organları tekrar karın bölgesine yerleştirildi.

Ayrıca göğüs perdesindeki 15 santimetre çapındaki yırtık yama ile desteklenerek dikilen hasta 3 yaşından beri çektiği sıkıntılardan kurtuldu. Tedavi sonrası sağlığına kavuşarak rahat bir şekilde yemeğini yiyebilen ve uyuyabilen Zeroğlu, ?Yıllardır tedavi edilemeyen bu rahatsızlığımla yaşamak zorundaydım, Medical Park Hastanesi'nde ameliyat olabileceğimi söylediklerinde çok sevindim. Ameliyat sonrası kendimi çok iyi hissediyorum. Beni ameliyat eden doktorlara ve Medical Park Hastanesi'ne teşekkür ediyorum.? dedi.

Medical Park Batman Hastanesi Cerrahı Op. Dr. Abdullah Yıldız, ?Yüksekten düşme ve trafik kazası sonucu nadirde olsa göğüs perdesinin yırtılarak oluşan fıtıklaşma sonucu, karın organlarının göğüs boşluğuna geçtiği görülmektedir. Genellikle midenin bir kısmı yırtık yerinden göğüse geçer, hastamızda ise neredeyse tüm karın içi organları göğüs boşluğuna geçmişti. Eskiden Batmanda imkanların yetersiz olması nedeniyle yapmadığımız bazı ameliyatları hastanemizde ki yeterli donanım ile rahat bir şekilde yapmaktayız. Özellikle bölgemizde bu yaz mevsiminde yaşanan yüksekten düşme ve trafik kazaları nedeniyle bir sürü insan yaşamını kaybetmekte veya sakat kalmaktadır. Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almalarında fayda vardır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber