Vali Yüksel: Ankara'da seracılığı geliştirdik

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara'da tarım çeşitlendirmesinde seracılığa geçtiklerini ve 700'e yakın sera yaptıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaaddin Yüksel, Polatlı Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yavuz Dingec'in ölümü nedeniyle Belediye Başkanı Yakup Çelik'e taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Vali Yüksel, Ankara'da çok yönlü kalkınmayı tartıştıklarını belirterek, yüzyılın en önemli başlıkları olan turizm ve tarımı Ankara'da çok hızlı bir şekilde geliştirdiklerini söyledi.

Tarım çeşitlendirmesinde seracılığı da geliştirdiklerini ve termal yapılanmada 'kesme çiçek acaba gelişebilir mi?' diye arayış içerisinde olduklarını vurgulayan Yüksel, şöyle devam etti: "Sizinle son buluşmamdan bu yana Ankara'da takriben 700'e yakın sera yaptık. 60'a yakın serayı geçtiğimiz bir buçuk ay içerisinde Çubuk havaalanı çevresinde gerçekleştirdik ve sonra. Çalışma mekânlarımızda evlerimizde Ankara caddelerinde, Ankara'nın bu güne kadar kullanamadığı tarımın en büyük gücü olan belki kesme çiçeği de biraz daha geliştirmiş olacağız.?

Vali Yüksel, Ankara'nın turizm değerlerini yeteri kadar kullanamadığını ifade ederek değerlendirilmesi hususunda yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Başkent'te bilişim vadisi çalışması yürüttüklerini ve bu çalışmada Polatlı'nın da önemli ayaklardan birisi olacağını dile getiren Yüksel, "Ankara'da bir heyecanımız da bilişim vadisi kurulması meselesidir. Ankara'da düşününüz 5 devlet ve 15 de vakıf olmak üzere 20 üniversite var. Bunlara ait 6 tane teknopark var. Ama gelin görün Ankara'da bir bilişim vadisi tartışmasını yapmamış olmayı hakikaten çok ciddi bir eksi olarak görüyorum. Takriben bundan 5 ay kadar önce Ankara'da bulunan bütün teknopark yönetimlerini bir araya getirdim ve Ankara'da bilişim vadisi kurulması konusunda ilk buluşmayı yaptık.

Birkaç gün sonra kalabalık bir grupla Ankara'nın akil insanlarıyla birlikte gidip silikon vadisinde inceleme yapacaklar. Önümüzdeki hafta üniversitelerin bütün rektörlerini de bir araya getireceğim ve de çok heyecan duyuyorum. Ankara'da büyük bir bilişim vadisi projesine imza atalım. Eğer bunlar Ankara haritası içerisinde nereleri kapsar diyorsanız bilişim vadisinin önemli ayaklarından bir tanesi Polatlı olması gerekir.?

Ankara Valisi Yüksel, Polatlı Belediyesi ziyaretinin ardından ilçedeki OSB'lerin yönetim kurulu toplantılarına da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber