Öğrenci kollektifi üyeleri, ailelerinin aranmasına tepki gösterdi

Öğrenci Kolektifleri üyeleri, 7. Kolektif Gençlik Kampı'na katılan öğrencilerin ve ailelerinin telefonla arandığı iddiasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yürüyerek eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 18:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan eylemciler, kampa katılan öğrencilerin ailelerinin polis tarafından Ramazan ayında kumanya kolileri ile ziyaret edildiğini ve ailelerine, ?Çocuğunuz terör kampında" denildiğini iddia etti. Eylemciler, ?İstanbul polisi, al bu da kolisi? yazılı bir koliyi emniyete götürmek istedi. Eylemciler, kampın bilim ve sanat çalışmaları içeren bir tatil kampı olduğunu dile getirdi. İçinde tef, kitap, resim fırçası, emzik, dergi bulunan koliyle emniyete girmek isteyen 2 göstericiye polis engel olmak istedi. İçeri girdiklerinde koliyi teslim edemeden dışarı çıkan 2 eylemci, kendilerini emniyete çağıran polis memuru tarafından kabul edilmediklerini ileri sürdü.

Eylemde ailesinin arandığını iddia eden Dilhun Kurt, üniversitelerin üzerindeki baskı uygulamalarının arttığını ileri sürdü. Kurt, ?Bu uygulamalar yoksul mahallelerde ders veren öğrencilerin, hatta bu derslere giden ilköğretim okulu öğrencilerinin velilerinin aranmasıyla devam etti? dedi. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız olarak son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber