Nazillili 4 çocuk, Türkiye'yi temsil edecek

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün 3 yıl sürecek olan 'Sporla Yaşa' projesi kapsamında eğitim gören 300 dezavantajlı çocuklara destek sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, Adnan Menderes Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) işbirliği ile yürütülen proje kapsamında 2'si kız 4 dezavantajlı çocuk Türkiye'yi temsilen, Uefa tarafından Polonya'nın Wroclaw şehrinde düzenlenen 'Healt Eurocamps 2012' etkinliklerine katılımı için uğurlandı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türkiye'yi temsil edecek 4 çocuğunda Nazilli'den seçilmesi ise Koruma Kurulu Başkanı Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya olmak üzere tüm üyeleri mutlu etti.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından 12-18 yaş aralığında ve gelişim çağında olan dezavantajlı çocukların sosyal ve bedensel gelişimlerine yardımcı olmanın yanında boş zamanlarını faydalı biçimde değerlendirmelerini sağlamak için projeyi hazırladıklarını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya; "Onları suç ortamlarından uzak tutacak ve özellikle topluma, kendilerine ve ailelerine faydalı olabilecekleri konusunda farkındalık kazandıracak çalışmalar yaparak çocukların psikolojik, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimleri açısından alternatif ortam hazırlamak ve böylece kurum ve kuruluşlarla verimli bir işbirliği tesis ederek suçun ve mağduriyetin en az yaşandığı bir sosyal çevrenin kurulmasına katkıda bulunmak amacı ile hazırlanılan ve 3 yıl sürecek olan 'Sporla Yaşa' projesi kapsamında futbol, voleybol ve basketbol dallarında eğitim faaliyetleri devam etmektedir."

'PROJEMİZ OLUMLU SONUÇLANIYOR'

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 'Sporla Yaşa' projesi kapsamında yürüttüğü eğitici, öğretici ve kültürel gezi çalışmalarına bir yenisini daha ekledi diyen Kaya; "2.etabı sona eren projede katılımcı çocuklar Çanakkale ve Ankara-Eskişehir gezilerinden sonra bu kez de Proje destekçimiz olan Türkiye Futbol Federasyonu aracılığı ile futbol branşında 2 kız 2 erkek olmak üzere 4 öğrencimiz Uefa tarafından 28 Ağustos 2012 ve 2 Eylül 2012 tarihleri arasında Polonya'nın Wroclaw şehrinde düzenleyeceği 'Healt Eurocamps 2012' etkinliklerine katılımı için davet edilmiştir. Polonya'da düzenlenecek bu etkinliğe 50 ülkeden katılım olurken, Türkiye Futbol Federasyonuna verilen 4 kişilik kontenjanın da Nazilli 'Sporla Yaşa' Projesi katılımcısı çocuklardan seçilmesi bizleri mutlu etti. Nazilli Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen 'Sporla Yaşa' projesinin hem ulusal hem de uluslar arası çapta ses getirdiğine inanıyoruz. Projede olumlu sonuçlar alındığının bir göstergesi de etkinliğe davet edilmemiz oldu. Bu nedenle projeye her türlü desteğini esirgemeyen başta Nazilli Koruma Kurulu üyeleri olmak üzere tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

ADLİYE ÖNÜNDEN UĞURLANDILAR

Nazilli Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ve Koruma Kurulu üyeleri katılımcı çocukları uğurlamaya gelen ailelerle yakından ilgilenerek 2 yıldır devam eden proje hakkında ailelerle sohbet ederek bilgilendirdi. Nazilli Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ve Cumhuriyet Savcısı İlkay Özçelik ile Nazilli Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Özgür Bozat'ın da katıldığı uğurlama töreni ile 4 öğrenci Nazilli Adliye Sarayı önünden Nazilli Belediyesinin tahsis ettiği araçla Polonya'ya göndermek üzere İzmir Adnan Menderes Hava Alanına uğurladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber