Bayburt'ta 340 talihli belli oldu

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Bayburt'ta dar gelirli aileler için yaptığı 340 konutun hak sahipleri kura yöntemiyle belli oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Bayburt Vali Vekili Hakan Hakyemez, Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Türkiye Sakatlar Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Aydın Soysal ve başvuru sahibi vatandaşlar katıldı.

Salonu hınca hınç dolduran vatandaşların oldukça heyecanlı oldukları gözlemlendi. Kura çekilişi sırasında kimileri sevinç naraları atarken, kimileri heyecandan salonu terk etti.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın program açılış konuşmasını gerçekleştirdiği kura töreni oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

HERKES HAYALİNE KAVUŞACAK

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat konuşmasında, "Sıcak bir yuva sahibi olma heyecanıyla salonumuzu dolduran tüm vatandaşlarımızı canı gönülden selamlıyorum." diyerek, kura çekimine katılacak vatandaşlarımıza şans diledi.

Kura çekimi sonucunda ismi açıklanmayan vatandaşlara üzülmemeleri konusunda tavsiyede bulunan Belediye Başkanı Polat, "Gönül istiyor ki buraya gelen herkesi daire sahibi yapalım ama elimizde şu anda 340 tane daire var. Bunu şunun için söylüyorum şu anki kurada kendisine daire çıkmayan üzülmesin bunun devamı gelecek. Başımızda başbakan ve bu hükümet olduğu müddetçe fakirin ve fukaranın gözü arkada kalmasın. Konut sahibi olmak isteyen bu hayalini gerçekleştirecek. Hem Şehit Osman'ın arkasında bu iş devam edecek hem de eski sanayi mahallesinde bizim başlatmış olduğumuz kentsel yenileme projesiyle ilk etapta 768 adet konut üretilecek. Bunları da Toplu Konut İdaresi kendi metotlarıyla vatandaşımıza vermeye devam edecek." dedi.

SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREKLİLİĞİ

Açıklamalarına sayısal veriler ekleyerek devam eden Belediye Başkanı Polat, Ak Parti iktidarı döneminde, TOKİ olarak önlerine konulan hedefin üzerine çıktıklarını söyledi. Başkan Polat konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, burada yapacağımız etkinlik sosyal devlet olmanın bir gerekliliğidir. Toplu konut idaresi 1984 yılında kuruldu. 1984'ten 2003 yılına kadar toplam yapılan konut sayısı 43 bin. 2003 ten bugüne kadar yapılan toplam konut sayısı 556 bin. Atalarımızın da dediği gibi "Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz." Yapılan hizmetler bunun somut göstergesidir. Bayburt'ta 2003 ten önce toplu konut idaresinin yaptığı konut sayısını bilen var mı bilmiyorum ama bilmeyenler için ben söylemek istiyorum: "Sıfır". Ama şu anda geldiğimiz nokta itibariyle bugüne kadar 728 konut yapılmış. Camilerimiz yapılmış, köprülerimiz yapılmış, yurtlarımız yapılmış,

sosyal ve ekonomik amaçlı konutlarımız yapılmış bundan sonrada yapılmaya devam edecek."

YENİ PROJELER YOLDA

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, TOKİ'nin Bayburt'ta yapacağı yeni konut projelerinin de müjdesini vererek, konuyla alakalı geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmalardan bahsetti. Valilikle koordineli olarak yapılan çalışmaları Başkan Polat, şu şekilde özetledi:

"Sayın Valimizle geçen gün istişaresini yaptık. TOKİ'den bize gelen bir talep daha var hemen bu projenin devamında 40 konut daha üretebilmek adına belediyemizden arsa talebinde bulundular. Bizde TOKİ yeter ki Bayburt'ta yeni konutlar üretsin değil 40, 240 dairelik arsa vermeye hazırız. Bu konuda yazımızı toplu konut idaresine Valiliğimiz aracılığıyla yazdık."

Belediye Başkanı Polat, konut yapımında ve projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan eski Bayburt Milletvekili Fettani Battal'a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Belediye Başkanımızın ardından Milletvekilli Bünyamin Özbek ve Vali Vekili Hakan Hakyemez'de birer konuşma gerçekleştirdiler.

"SİZ YETER Kİ İSTEYİN"

Milletvekili Bünyamin Özbek, konuşmasında Ak Parti'nin yapmış olduğu hizmetlerden bahsederek, "Ben başta sayın başbakanımıza teşekkür etmek istiyorum. İktidara geldikten sonra kendilerine 500 bin konut üretmeyi hedef

koymuşlardı. Şu anda 500 bin konutu geçmiş bir Türkiye var." dedi.

Milletvekili Özbek, konuşmasında TOKİ'nin bir dönem önceki başkanı Erdoğan Bayraktar ve şimdiki başkanı Ahmet Haluk Karabel'e teşekkür etti. Ahmet Haluk Karabel hakkında şunları kaydetti:

"Ben daha önceki TOKİ başkanımız Erdoğan Bayraktar'a teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten yürek ister her ilde her ilçede toplu konut yapmak. Bayburt'ta temellere ilk kazma vurulurken Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar o dönemde TOKİ başkanıydı. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Şimdiki Başkanımız Ahmet Bey'e de ben teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Gerçekten hizmet konusunda çok heyecanlı bir ağabeyimiz. Bayburt konusunda bana şunu söyledi: "Siz yeter ki isteyin. Siz ne kadar isterseniz biz o kadar konut yapacağız." Sayın başkanımızın ifade ettiği gibi yer arsa temin ettikten sonra inşallah bu konutlarımız yapılmaya devam edecektir."

VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Vali Vekili Hakan Hakyemez ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin sosyal devlet olma yolunda ki başarılarından bir tanesi de bugün burada kura çekilişini gerçekleştirecek olduğumuz 340 adet konutun hak sahiplerine verilmesi olacaktır. Az önce Sayın Belediye Başkanımızın ve Sayın Milletvekilimizin de konuşmalarında ifade ettikleri gibi gerek arsa verilmesinde gerekse başvuru işlemlerinin gerçekleşmesinde Bayburt Belediyesi ve Bayburt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanlığı'nın bu sürece önemli katkıları olmuştur. Ben bu sebeple hem Bayburt Belediyesine hem de Bayburt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanlığına ve Toplu Konut Dairesi Başkanlığına devletimiz ve milletimiz adına şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca kura sonuçların burada heyecanla bekleyen vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Kura çekilişi yöntemiyle dağıtılan 340 konut için 340 kişilik asil liste ve 181 kişilik yedek liste belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber