'Polisler bilinçli direniş yapıyor'

Haber Giriş : 26 Ağustos 2005 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni TCK ve CMK'nın mimarlarından Prof. Özgenç, polisin hırsızlık olaylarındaki tavırsızlığını eleştirdi

Yeni Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) yasalaşırken tüm yetkilerinin elinden alındığından yakınan polis, yasada yapılan değişiklik ve talepleri doğrultusunda çıkarılan yönetmeliklere rağmen, düzenlemeleri gerekçe göstererek suçlulara müdahale etmiyor. Polise sert tepki gösteren yasanın mimarlarından Prof. Dr. İzzet Özgenç ise, "Bu, yasaları beğenmeyen polisin bilinçli direnişidir" dedi.

Polis, hafta başından bu yana iki ayrı olayda hırsızlara seyirci kaldı. Yeni TCK ve CMK'nın mimarlarından Prof. Dr. İzzet Özgenç, polisi eleştirdi: "Herhangi bir makamdan izin alınmasına gerek yok. Bu tür uygulamalar yapılıyorsa, ben bunu kuralları bilmemek olarak değil, memnun olunmayan yasalar karşısında bilinçli bir direniş olarak nitelendiririm."

Evde hırsız yokmuş

Adana Emniyet Müdürlüğü, hırsız olduğu öne sürülen bir kişiyle "taşlaşan" polislerle ilgili incelemede, "polisin yetkisi olmadığı için eve giremediği" değerlendirmesinin doğru olmadığı sonucuna ulaştı. Açıklamada, evde hırsız olmadığına kanaat getirilmesiyle içeri girilmediği kaydedildi.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber