Aşkaleli 17 bayan halı dokumacılığı sertifikası aldı

Aşkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen halı dokumacılığı kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşkale'de yaşayan işsiz bayanların meslek edinmelerini sağlamak ve istihdam edilmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kursa 17 bayan kursiyer katıldı. 320 saat süren kurs sonunda kursiyerler, meslek edinmenin mutluluğunu yaşadı.

Aşkale Halk Eğitim Müdürü Cafer Ünver, kursun çok verimli geçtiğini, benzer kursların İŞKUR işbirliğiyle açılarak hem istihdama katkı sağlayacak kalifiyeli elemanların yetiştirileceğini, hem de kurs süresince belirli bir ücret alan kursiyerlerin bütçesine az da olsa katkı sağladığını ifade etti. İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğü'ne de teşekkür eden Cafer Ünver, ?Bize yakın ilgi gösterdiler, kursun açılması, yürütülmesi ve başarıyla tamamlanabilmesi için ellerinden gelen bütün iyi niyetlerini gösterdiler.? dedi.

Kursiyerlerden Tuba Demir, kursun çok verimli geçtiğini, ekmek kazanabileceği bir mesleğin sahibi olduğunu söyledi. Halı dokumacılığı kursunu başarıyla tamamlayan Kader Ayan da bu tür kursların vatandaşlar için gerekli olduğunu, bunların çoğaltılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber