Aldırmaz'dan ilçe belediyelerine ?rögar kapaklarını kırmayın' uyarısı

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ilçe belediyelerinin kendi sorumluluk alanlarına giren sokaklardaki yol çalışmalarında rögar kapaklarının kırılmaması konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASKİ'nin vakumlu araçla kanalizasyon açma çalışması yaptığı merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'ne giden Aldırmaz, yapılan çalışma ile ilgili ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz'den bilgi aldı. Aldırmaz, burada yaptığı açıklamada, ilçe belediyelerinin kendi sorumluluk alanlarında yol çalışması yaptığını hatırlattı. Bu işlemler sırasında asfaltın sıyrıldığı veya ASKİ'nin yaptığı rögar kapaklarının kırıldığını vurgulayan Aldırmaz, ?Böyle olunca kanalizasyona asfalt parçaları, mıcır ve benzeri maddeler dökülüyor. Bu da kanalizasyonda ciddi tıkanmalara neden oluyor. Bu konuda ilçe belediyeleri daha dikkatli olmalı. Müteahhitler uyarılmalı, belediye kontrolörleri görevlerini daha titiz yerine getirmeli. Çünkü bu işlem çok zahmetli ve zaman alan bir işlem.? dedi.

Fatih Mahallesi Muhtarı Adem Çetin de ilçe belediyelerinin bir yandan hizmet verirken diğer taraflara zarar vermemesi gerektiğini ifade etti. Mahallenin 73109 numaralı sokağında Seyhan Belediyesi'nin yaptığı yol çalışması sonrası kanalizasyonun tıkandığını ileri süren Çetin, ?İlçe belediyeleri bu konuda daha dikkatli olmalı. Şimdi kanalizasyon tıkandı ve mahalle halkı mağdur oldu. Ayrıca ASKİ'nin aracı saatlerdir burada çalışıyor ve kamu kaynakları boşa gidiyor. İlçe belediyelerinin daha duyarlı olmasını istiyoruz.? şeklinde konuştu.

ASKİ'DE BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bu arada Başkan Vekili Aldırmaz, Çatalan Tesisleri'ni ziyaret etti. Tüm birimleri gezen Aldırmaz'a, birim sorumluları brifing verdi. ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz, arıtma tesisindeki tüm üniteler ile ana depo yapılarının bakım ve onarımının yapıldığı, ayrıca 18 adet filtre ünitesinin bakım onarımının da tamamlandığını söyledi.

SCADA sisteminin serverları ile ana bilgisayarların yenilendiğini ve kamera sisteminin günde 24 saat, ayda 30 gün kayıt yapabilecek kapasiteye kavuşturulduğunu kaydeden Küreksiz, ?Bunun yanında isale hattı boyunca güvenlik kuşağı oluşturduk. Filtreleme işlemi de periyodik olarak yapılıyor.? dedi.

Çatalan tesislerinin Adana'nın içme suyunu karşıladığını hatırlatan Zihni Aldırmaz ise ?Bu tesiste personelimiz günde 24 saat hizmet veriyor. Yapılan tüm yenilikler ve periyodik çalışmalar Adanalı'nın daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu tüketmesi için. Çalışmaları yürüten arkadaşlarımı kutluyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber