Havalar nasıl olacak? - Haritalı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu, Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan ile Samsun'un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzeydoğu, Doğu Bölgelerimiz ile zamanla Akdeniz kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Ordu ile Samsun'un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Erzurum, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda (Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber