Yamanlar'ın 59 öğrencisi TÜBİTAK finaline davet edildi

20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın finaline 59 öğrencisiyle katılacak Yamanlar Eğitim Kurumları, büyük bir başarıya imza attı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yamanlar Eğitim Kurumları, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından değişik branşlarda düzenlenen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın finaline toplam 59 öğrencisiyle katılmaya hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından geleceğin bilim adamlarını seçmek amacıyla Türkiye'nin seçkin okullarının katılımı ile organize edilen, 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın geçtiğimiz Nisan ayında yapılan ön elemeleri sonucu finale kalan öğrenciler açıklandı. Özel Yamanlar Koleji'nin 40 ve Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı ilköğretim okullarının 19 öğrencisi, 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları finallerinde yarışma hakkını elde etti. Yamanlar Eğitim Kurumları, toplam 59 öğrenci ile Türkiye genelinde en çok öğrenci ile yarışacak okul oldu. Ulusal Bilim Olimpiyatları, önümüzdeki Kasım ayında Ankara'da yapılacak.

TÜBİTAK YAZ OKULU'NA DAVET EDİLDİLER

20. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nın ön eleme sınavında en başarılı olan öğrenciler TÜBİTAK Yaz Okulu'na davet ediliyor. Yamanlar Eğitim Kurumları'nın Ulusal Bilim Olimpiyatları finaline katılmaya hak kazanan 59 öğrencisinin 59'u TÜBİTAK Yaz Okulu'na davet edildi. Rekor sayıda öğrenci ile 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları finalinde İzmir'i temsil edecek Yamanlar Eğitim Kurumları'nın Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Bilim Olimpiyatları'nın marka okuluyuz. Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda 166 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuldur. Ülkemizi ve İzmir'i gururla temsil ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber