Düğünlerde unutulan cirit geleneği yeniden canlandırılacak

Kayseri'nin Develi ilçesi Sindelhöyük beldesinde yapılan düğünler artık yeniden canlandırılan cirit geleneği ile devam ettiriliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sindelhöyük beldesinde atlı spor oyunlarını yaşatmak amacıyla ile kurulan Sultansazlığı Sindelhöyük Atlı Spor Kulübü, unutulmuş gelenekleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Eskiden geleneksel olan ancak neredeyse yarım asırdır yapılmayan düğün ciridi, Kulüp Başkanı Mahmut Kılınç ve ekibinin yoğun çabalarıyla yeniden yapıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği düğün ciridine iki damat ve iki gelin katıldı. Damat Abidin Deringöl ve gelin Rukiye Nacak, ?Düğün ciridinin yıllar sonra başlaması bizim düğüne denk gelmesi mutluluk verici. İnşallah diğer düğünler ile ata sporumuz devam eder.? dedi. Hasan ve Cemile çifti ise ?İki damat ve iki gelinin aynı anda aynı düğün ciridin de bulunması bizim için farklı bir duygu ve çok mutluluk verici.? olduğunu belirtti.

Sultansazlığı Sindelhöyük Atlı Spor Kulübü Kulüp Başkanı Mahmut Kılınç, ?Amacımız unutulmuş olan ata sporumuzu ve kültürümüzü canlandırmak ve halkımızın birlik ve beraberliğini sağlamak için elimizden gelen tüm imkânları kullanacağız. Katılımlarından dolayı, damatlara gelinlere ve kasaba halkına teşekkür ediyoruz. Bu tür organizasyonları yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu günlerde, bölgemizde ki bütün kurum ve kuruluşları el birliğine davet ediyor, el birliği projesiyle yöremizi örnek gösterilecek bölge haline getirmek istiyoruz.? dedi.

Başkan Yardımcısı Ali Sınırtepe, ?Kasaba tarihinde iki damat iki gelin bir arada düğün ciridi ilk defa yapılarak kasaba tarihine geçti. Kasaba halkına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber