CHP'li vekilden çelenk nöbeti

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında siyasi partilerin çelenk koyması yasak olmasına rağmen CHP Eskişehir İl Teşkilatı Atatürk anıtına çelenk koydu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce resmi törenlerde polis ile çelenk krizi yaşayan CHP il teşkilatı üyeleri, güvenlik güçlerinin çelengi kaldırmaması için CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ile birlikte nöbet tuttu.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü Eskişehir Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı'nda çelenk konularak başladı. Kutlamalar çerçevesinde Valilik, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin çelenkleri konuldu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından tören sona erdi. Bu sırada, CHP il teşkilatının hazırlattığı ve üzerinde ?CHP İl Başkanlığı' yazan çelengi parti üyeleri Atatürk anıtına koydu. Çelengin konuluşu sırasında daha önce güvenlik güçleriyle kriz yaşayan il teşkilatı yöneticilerine bu sefer polis ekipleri müdahale etmedi.

CHP il teşkilatı üyelerinin çelenk önünde hatıra fotoğrafı çektirmesi dikkat çekti. Bu sırada polisin çelengi kaldırmaması için CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ve il teşkilatı üyeleri anıtın önünde nöbet tuttu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de nöbet tutan milletvekili Kurt ve CHP üyelerinin yanına gelerek bayramlarını kutladı. Büyükerşen'in ?Burada ne yapıyorsunuz?' şeklindeki sorusunu CHP İl Başkanı Erman Gölet, ?Polis çelengimizi kaldıracak. Onun için bekliyoruz.' cevabını verdi. Daha sonra Büyükerşen, cilt rahatsızlığı olan milletvekili Kurt'a dönerek, ?Sen burada güneşte bekleme. Varsa kasketini tak.' dedi. Bu diyalog gülüşmelere neden oldu.

Polis ekiplerinin çelenge müdahale etmemesi üzerine Milletvekili Kurt ve CHP üyelerini nöbetlerini bırakarak resmi programa katıldı. Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlenen resmi geçişin ardından kutlama törenleri sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber