Terör örgütlerinin 'çocuk' istismarı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, terör örgütünün özelikle son zamanlarda çocukları istismar etmeye başladığını, bunun da giderek artan bir eğilim gösterdiğine dikkat çekti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıldönümü, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Adana Valiliği'nce Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından, Valilik tarafından yürütülen; ?Sevgiye Uzanan Eller Projesi'ne dahil edilen ve kutlamalara katılan çocuklar ile yakından ilgilenen Vali Hüseyin Avni Coş, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Özellikle son zamanlarda bölücü terör örgütünü giderek artan ölçüde çocukları istismar etmeye başladığını yorumunda bulunan Coş, ?Çocukluklarını istismar etmek isteyen şer güçlerine karşı çocuklarımıza sahip çıkmak, onlara doğru hedefler göstermek, gelecek beklentilerini artırmak ve adına bu projeyi yürütüyoruz? dedi.

?DOĞULUSU VE KUZEYLİSİ İLE AYRILMAZ BİR BÜTÜNÜZ?

Coş, ?Binlerce çocuğumuz proje çerçevesinde toplumun değişim kesimleriyle tanışma, barışma, yaşama, kaynaşma ve birlikte yaşama kültürünü elde etmişlerdir. Çok yararlı ve önemli bir proje olarak değerlendiriyoruz. Bugün bu çocuklarımız bayram coşkusuna, sevincine ortak olmak için gelmişlerdir. Kendilerine, velilerin çok teşekkür ediyorum. Bu milletimizin doğulusu, batılısıyla, güneylisiyle, kuzeylisiyle ayrılmaz bir bütün olduğunu, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunun ispatıdır? İfadesini kullandı.

ADANA'DAKİ SURİYELİ SIĞINMACILARIN DURUMU

Coş, bir gazetecinin Adana'da misafir edilen Suriyeliler ile ilgili sorusuna ise, ?Kaş yaparken, göz çıkarmak istemeyiz. Muhakkak bizim için öğrencilerimizin eğitimi, öğretimi çok önemli. İlgili kuruluşlarla da görüşerek bunların eğitim öğretim dönemi öncesinde şu anda hazırlıkları devam eden kamplara nakli için gerekli işlemleri takip ediyoruz. Önemli bir aksaklık olmayacak, bunun için de çalışıyoruz? cevabını verdi. Hüseyin Avni Coş, daha sonra caddede yürüyerek vatandaşların bayramını kutladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber