Kocaeli'nde tartışılan plaj için kadılar fikirlerini söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Karamürsel Ereğli'de hayata geçirdiği Kadınlar Plajı hakkında değerlendirmede bulunan belde sakinleri, uygulamadan memnun olduklarını belirterek olayın bilerek farklı yerlere çekildiğini savundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşme ve Bodrum'da kadınlar plajına benzer birçok kapalı beach olduğunu belirten Ali Erkan Gökay ve eşi, bayanların sadece kendilerine ait bir plajda daha rahat edebileceğini ve plajı tercih edebileceğini söyleyerek, ?Plaja karşı değiliz. Bodrum'da, Çeşme'de beach olarak yapılıp etrafı bu şekilde çevrilmiş olan ve bizim de tercih ettiğimiz çok yer var. Bu sonuçta bir özgürlüktür. Bu tarz denize girmek isteyenler de olabilir? şeklinde konuştu.

Bölgede yaşayan 60 yaşındaki Şermin Özer, Kadınlar Plajı'nı çok beğendiğini söyleyerek, ?Ben ilkokula giderken İskenderun'daydım, orada da kadınlar plajı vardı. Düşünün 60 yaşındayım şu anda, kaç yıl öncesinden bahsediyorum. O zamanlarda bile kadınlara özel plajlar vardı. Ereğli'de de neden olmasın? Kadınlar plajı gerçekten şart. Herkes rahatlıkla denize girebiliyor. Açığı da kapalısı da kadınlar plajından hoşnut. Ben de açığım ve hoşnutum? dedi.

Kadınlar Plajı'ndan memnun olduğunu ifade eden Hülya Atik ise, ?Plajı duyan misafirlerim özellikle İzmit'ten geliyor. Hem benim hem de misafirlerim için iyi oldu. Misafirlerimi Kadınlar Plajı'nda ağırlıyorum. Onlar içinde bir değişiklik oluyor? ifadelerini kullandı.

Özellikle anne ve babaların Kadınlar Plajı yapıldıktan sonra çocuklarını daha rahat denize gönderdiğini belirten Nurkan Balcı ise, "Kızımı yanında ağabeyi, erkek kardeşi ile denize göndermek zorunda kalıyordum veya ben de onunla gidiyordum. Şimdi iki kız arkadaş rahatlıkla denize gidebiliyorlar. Bunun kapalılıkla açıklıkla alakası yok. Herkesin saygı duyması lazım ama bu iş bilinçli olarak farklı bir yere çekilmeye çalışılıyor" dedi.

Denize girmek için Kadınlar Plajı'nı tercih ettiğini belirten 25 yaşındaki Yasemin Balcı ise plajın gereksinim duyulan bir hizmet olduğunu ifade ederek, ?Kesinlikle çağ dışı bir şey değil. Ben kapalı değilim ama açık bir şekilde, deniz kıyafetlerimle erkeklerin beni görmesini istemem. Ben de denize girdiğim zaman orayı tercih ediyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber