Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi'nde bütçe ve kadro sıkıntısı

Gazi Üniversitesi (GÜ) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Şeref Okuducu, bütçe ve kadrosuzluk nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na atanan Prof. Şeref Okuducu, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik'i makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Okuducu, ilk etapta 400 yakın öğrencinin ihtiyaçlarını karşılamak, akademik ve idari personelin sayısını artırmak istediklerini belirtti. Öğrencilerin altyapı, barınma, ısınma gibi ihtiyaçlarını yerine getirmeleri gerektiğini kaydeden Prof. Şeref Okuducu, akademik ve idari personel sayısını arttırmak istediklerini, yeni kurulmaları nedeniyle bütçe sorunu yaşadıklarını ifade etti.

Prof. Okuducu, ?Şu anda mevcut 400 yakın öğrencimiz olacak. Bu öğrencilerimizin gerek altyapı, barınma, ısınma gibi ihtiyaçlarını maksimal bir şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. Sonra bunların eğitim ve öğrenimlerinin düzenli bir şekilde devam ettirilmesi için eğitim ve öğretim kadrosunun kurulması gerekiyor. İkinci öncelikli hedefimiz burada hakikaten Anadolu'nun 4 bir tarafından Polatlı'ya gelmek isteyen değişik bölümlere ait öğretim üyelerimizi fakültemize kazandırmak istiyoruz. Bunun yanında akademik personelin yanında idari personelimizin de sayısını artırmayı düşünüyoruz.? diye konuştu.

İdari personelin bu bölgeden olmasını istediklerini belirten Dekan Prof. Şeref Okuducu, "Akademik ve idari personeli önümüzdeki bir yıl içinde tamamlayacağımızı ümit ediyorum. O konuda üniversite yönetimimiz bütün desteğini veriyor. Şu anda mali yönden sıkıntımız görünüyor biraz. Ama bunu da hem üniversite yönetiminin hem de başkanımızın desteğiyle bu bütçe problemini de aşacağımızı ümit ediyorum. Bu problemi çözene kadar yine üniversitemiz idari, mali işler bütçesi üzerinden inşallah işimizi görecek şekilde ayarlamayı planlıyoruz. Hedefimiz bu şekildeydi. İdari mali işleri başkanımızla görüşüp oradaki prosedür ne ise bakanlık bünyesinde inşallah başkanımızla birlikte halledeceğiz. Bu bağlamda Sayın Başkanımıza bir merhaba demek için, beraber olduğumuz hissettirmek için bir ziyaret yapmış oluyoruz. Bundan sonra başkanımızı bizde bekleyeceğiz. Yine sürekli ikili diyalog halinde problemlerimizi hep birlikte el birliğiyle çözmeyi umuyoruz.? diye konuştu.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise üniversiteye olan desteklerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini belirterek, fakültenin şehirleşmeye çok büyük katkısı olacağını söyledi.

Çelik, fakültenin, Polatlı'nın sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesine katkı vermesini çok önemsediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber