Oltu'da Zafer Bayramı kutlamalarında şehitler unutulmadı

Erzurum'un Oltu ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kutlamaların sonunda şehit ziyaret edilerek, kabirlere karanfiller bırakıldı, dualar okundu.

Oltu Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenkleri Atatürk anıtına bırakıldı. Çelenk sunma töreninin ardından etkinliklere Oltu Kalesi önünde devam edildi. Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Piyade binbaşı Halil Aydın şunları söyledi: ?Türk milleti 90 yıl önce tarihi boyunca ilk defa yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelmiştir. Bu durum karşısında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk gerçeğe inanmış bir avuç insanla milli mücadele tohumlarını Anadolu'ya serpmeye başlamıştır. Bütün Anadolu'yu saran bağımsızlık ateşi, Erzurum ve Sivas kongreleri milli birlik ve beraberliği perçinlemiş, ulusal direniş guruplarından düzenli bir ordu meydana getirilmiştir. Ve nihayetinde 30 Ağustos 1922 günü işgalcilere Anadolu topraklarında son bir ders verilmiştir. 30 Ağustos 1922 tarihi bir kurtuluş günü olmaktan ziyade yeni bir devletin kuruluşunun da temelinin atıldığı ilk gündür. Bu cennet vatan uğruna canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.?

Okunan şiirler ve Oltu Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin sergilediği yöresel oyunların ardından kutlamalar resmi geçiş töreni ile sona erdi. Törenlerin ardından ilçe şehitliği ziyaret edildi. Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutan Piyade Kurmay Albay Burhan Aktaş, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek şehitlik defterine günün anlamına ilişkin mesajlar yazdılar. Protokol ve rütbeli subaylar şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakarak dualar okudular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber