Gazipaşa'da iki ayrı yerde çıkan yangınlar kontrol altına alındı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Beyobası köyünde ve Cumhuriyet Mahallesi Karadağ mevkiindeki çıkan yangınlar kontrol altına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangınla ilgili hasar tespit işlemleri yapıldı.

Beyobası köyünde dün saat 18.30 sıralarında, Cumhuriyet Mahallesi Karadağ mevkiinde ise saat 22.30 sıralarında yangın çıktı. Söndürme ve soğutma çalışmaları sabahın erken saatlerine kadar etti. 120 orman işçisi yanı sıra itfaiye ekipleri, 25 arazöz ve belediye tankeri ile yangına müdahale edildi. Beyobası köyündeki yangının elektrik tellerinin birbirlerine değmesi sonucu trafonun patlaması ile çıktığı öğrenildi. Rüzgar nedeni ile yangın kısa sürede etrafa yayıldı.

10 hektar alanın yanarak kül olduğu bölgede bir evde maddi hasar oluştu. Çevredeki sera alanları, çam ağaçları ile portakal bahçesi ve avokado bahçesi yanarak kül oldu. Zarar gören seralardaki hasar tespitin sürdüğü belirtildi. Beyobası köyünde çıkan yangında avokado bahçesinin yangından hasar gördüğünü belirten emekli öğretmen Süleyman Acun, ?Bahçemde 120 avokado ağacı var. 80'i kullanılmaz duruma geldi.? diye konuştu.

İlçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi Karadağ mevkiindeki yangında ise 5 hektarlık makilik alan ve fıstık çamı yanarak kül oldu. Rüzgarın da etkisi ile bir binanın balkonuna düşen ateş yangın söndürme ekibi ile büyümeden söndürüldü. Karadağ mevkiinde Orman İşletme'ye ait 2 arazöz ve bir greyder ormanlık alanda yangın çıkma ihtimaline karşı bölgede çalışmalara devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber