Güneydoğu gazisi, Manisa Belediyesi'nin zorla bağış aldığını iddia etti

Manisa'daki şehir çöplüğünde 35 yıldır geri dönüşüm malzemelerini ayrıştıran Güneydoğu gazisi Hayati A., belediyenin kendisinden bağış adı altında zorla para aldığını ileri sürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayati A., bugüne kadar verdiği "zorunlu bağış" miktarının 450 bin liraya yaklaştığını söyledi.

Manisa Belediyesi'nin, zorla aldığı paralar karşılığında bağış makbuzu kestiğini öne süren Hayati A., ?Bıçak kemiğe dayandı. 16 sigortalı çalışanımın parasını veremez duruma düştüm. Belediyeye daha fazla para veremeyeceğimi söyleyince beni buradan çıkarmak istiyorlar.? dedi. Zabıtaların kendisine bir yazı tebliğ ettiğini belirterek, ?Burasının patlama nedeniyle çıkan yangınlardan dolayı tellerle çevrildiğini söyleyerek, tehlike arz ettiği gerekçesiyle boşaltmamızı istediler. Bugüne kadar yaşanan yangınlara, itfaiyeden önce biz müdahale ettik. Bütün çalışanlarımızla, araçlarımızla ilk müdahaleyi her zaman biz yaptık.? şeklinde konuştu. Manisa şehir çöplüğünde 35 yıldır malzemeleri ayıklayıp geri dönüşüme kazandırdığını belirten Güneydoğu gazisi, ?Babam da bu işi yapıyordu. Ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz ve 16 kişiye iş imkanı sağlıyoruz. Bu belediye yönetimi gelene kadar da bir sıkıntı yoktu. Ne zaman ki bu belediye geldi, bizde sıkıntılı dönem başladı.? dedi.

Belediyeye bir greyder ve bir transit araba alarak hibe ettiğini vurgulayan Hayati A. ?Bunlara sesimi çıkarmadım. Bunun dışında bağış adı altında para verdim. Artık bıçak kemiğe dayandı. Ben burada 16 sigortalı işçi çalıştırıyorum. Hepsi de sokaklardan topladığım gariban, her türlü belaya bulaşabilecek insanlar. Belediyeye haraç vermekten, bu çocukların maaşlarını ödeyemez duruma geldim. Bundan dolayı artık herhangi bir para veremeyeceğimi kendilerine iletince bu kez de bizi buradan çıkarmaya çalışıyorlar.? diye konuştu.

Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu ise belediye adına, hakkı olmayan alana tecavüz ettiği gerekçesiyle şehir çöplüğünden çöp toplayan geri dönüşüm şirketi hakkında şikayette bulundu. Çipiloğlu ve zabıta ekipleri, dün polis eşliğinde çöplük alanında bulunan Hayati A.'ya ait barakaları yıkmak için geldi. Burada anlaşma sağlanamayınca polis, tarafları Karaköy Karakolu'na götürdü. Başkan Yardımcısı Çipiloğlu'nun şikayeti üzerine Hayati A. ve şirket çalışanı 17 kişi gözaltına alındı. Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı.

Tamer Çipiloğlu, konuyla ilgili şunları kaydetti: ?Bu çöp alanında belirli aralıklarla patlama neticesinde yangın çıkıyor. Burası tehlike arz ettiği için insanların girişini yasakladık. Çevresini de tel örgüyle ördük. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, burayı boşaltma talimatı verdi, yapacağımız bir şey yok.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber