Antakya Medeniyetler Korusu Afyonkarahisar'da konser verdi

Dünyada sevginin ve hoşgörünün simgesi haline gelen Antakya Medeniyetler Korosu, Zafer Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında bir konser verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen konser yoğun ilgi gördü. Konsere, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu eşi Esma Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Milletvekili Halil Ürün, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve çok sayıda dinleyici katıldı. Nobel Barış Ödülü'ne aday olan Antakya Medeniyetler Korosu'nun konseri katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Zafer Haftası 90.yıl kutlamaları etkinlikleri kapsamında konser vermek için Afyonkarahisar'a gelen dünyaca ünlü Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri Vali Balkanlıoğlu'nu da makamında ziyaret etti. Üç semavi dine mensup farklı mesleklerden kişilerin yer aldığı, seslendirdiği şarkı ve ilahilerle tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları veren korunun ziyaretine Alevi, Ermeni, Sünni, Hıristiyan ve Yahudi kökenli grup üyeleri katıldı. Üyeler kendilerini kabul etmesinden ve Afyonkarahisar'da ağırlamasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Vali Balkanlıoğlu'na teşekkür etti.

Balkanlıoğlu, farklı din ve mezhepten kişilerden oluşan ve farklı kültürlerin birlikteliğini müzik aracılığıyla tüm dünyaya yansıtan Medeniyetler Korosu'nu Afyonkarahisar'da ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Balkanlıoğlu, ?Sevginin ve hoşgörünün simgesi haline gelen Antakya Medeniyetler Korosu'nu Afyonkarahisarımız da ağırlamaktan çok mutluyuz ve dinlemekten de fevkalade bahtiyar kalacağız. Dünya sizi dinlemekle bahtiyar olacaktır. İnsanlar birbirlerini tanıdıkları ve anlayama çalıştıkları zaman aslında birbirinden farklı olmadıklarını görüyoruz. Sevgiyi, dostluğu kardeşliği paylaşmak varken kavga edilmemelidir. Yıllarca önce Hatay'ı görmüştüm. Her dinden her mezhepten insanlar barış ve kardeşlik içinde yaşıyorlar. Demek ki insanlarımız her zaman kaynaşabiliyorlar.? dedi.

Ziyaret sırasında konuşan Antakya Medeniyetler Korosu Kurucusu ve Başkanı Yılmaz Özfırat da koro hakkında detaylı bilgiler verdi. Antakya Medeniyetler Korosu'nun ?2012 Nobel Barış Ödülü'ne yaptığı başvurunun Norveç Nobel Enstitüsü tarafından kabul edildiğini vurgulayan Özfırat, koronun bu ödüle resmi aday olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber