Torbalı SGK, patronlara mektup gönderecek

İşverenler kayıt dışı işçi çalıştırmamaları konusunda SMS ve mektupla uyarıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torbalı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü, kayıt dışı işçi çalıştırma hakkında yapılan düzenlemeler hakkında işverenleri blgilendirme çalışması başlattı. İşverenler kayıt dışı işçi çalıştırmamaları konusunda SMS ve mektupla uyarıldı.

Uyarı mektup ve SMS'lerinde kayıt dışı çalıştırılan işçi başına 4 bin 232 TL ceza uygulamasına gidileceğini belirten Torbalı SGK Torbalı Müdürü İsmail Kaygusuz, "

İşverenlerimize göndermeyi düşündüğümüz mektup ve SMS ile bir sigortalının işverene bir aylık maliyetinin ne kadar olduğu, sigortasız çalıştırması durumunda denetim elemanlarımızca tespiti halinde maliyetinin ne kadar olacağı konusunda bilgiler yer alacak. Bölgemizde faaliyetini sürdüren işverenlere, özellikle yeni açılan genelde küçük işyerlerine bilgilendirme mektupları göndermeyi düşünüyoruz? şeklinde konuştu.

Uygulamayı işveren ve çalışanların mağdur olmaması için başlatacaklarını anlatan Kaygusuz, sözlerini şöyle noktaladı: "Örneğin tescilli bir işyerinde çalışan bir kişinin asgari olarak Sosyal Güvenlik açısından işverene yaklaşık bir aylık maliyeti 313 lira civarındadır. Sigortasız çalışması durumunda denetim elemanlarımızca tespit edilmesi halinde ise çalışanın İşverene asgari bir aylık maliyetinin yaklaşık 4 bin 232 lira civarındadır. Hem işverenin yüksek meblağlar ödememesi, hem de çalışanın mağdur olmaması açısından, işveren ve çalışanların kayıt dışı konusunda daha hassas olmaları gerekiyor. Müdürlük olarak önümüzdeki günlerde, işverenlerimize kayıt dışı çalıştırmamaları hakkında bilgilendirme mektupları ve SMS'leri göndermeyi de düşünmekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber