Amasya'da okul yöneticilerine liderlik eğitimi

Amasya'da Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile okul müdürlüklerine yönelik ?Etkin Yöneticilik ve Liderlik? konferansı verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selalahattin Turan'ın Saraydüzü Kışlası Kongre Merkezi'nde verdiği konferansa, Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, yöneticiler ve okul müdürleri katıldı.

Başarılı okul müdürlerinin ortak özelliğinin etkili liderlik niteliklerine sahip olması gerektiğini belirten Prof Dr. Selahattin Turan, ? İyi müdür her şeyden önce iyi bir öğretmen ve öğretim lideridir. Bütün öğrencilerin potansiyellerinin ortaya çıkarılması ve çok yönlü gelişmeler için altyapı ve fırsatları hazırlayan kişidir? dedi.

Çocukların öğrendiklerinin yüzde 88'ini okulun ve sınıfın dışında öğrendiklerine işaret eden Turan, ?Bize düşen görev, hayat boyu öğrenmeyi temel alan ilkeleri çocuğa kazandırmak. Her çocuğun elenmeden, sıralanmadan, yaftalanmadan bir potansiyel olarak görünmesi gerekiyor. Türkiye gelecekte daha güçlü bir toplum olmak istiyorsa insan kaynağından daha önemli hiçbir şey yok. İnsan, çok stratejik bir hale geliyor ve ülkelerin var olma stratejileri açısından önemli? diye konuştu.

?Eğitim sisteminde çok önemli role sahip eğitim yöneticilerin sahip olması gereken yeteneklerin konuşulduğu konferansın yeni bir bakış aşısı kazandıracağını düşündüğünü anlatan Milli Eğitim Müdürü Taş'ta, ?Tüm alanları ile birlikte eğitimin kurumsallaşması gerekiyor. Yöneticilerin eğitim, ölçme ve değerlendirme, denetim gibi alanlarda ortak bir platformda buluşması gerekiyor. Gelecek yüzyıllar güçlü liderlerin değil, güçlendiren liderlerin olacağına göre, eğitimcilerimizin toplumsal statülerinin yükseltilmesi, mesleki gelişimlerinin, motivasyonlarının artırılması, mesleğin saygınlığının korunması, okul yöneticilerinin eğitiminin geliştirilmesi ile ilgili işlemlere yönlendirilmesini sağlayacak sistemlerin oluşturulması gerekiyor? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber