Çakırlar Korusu hizmete girecek

Samsun Atakum Belediyesi tarafından ilk etap çalışmaları tamamlanan Çakırlar Orman Korusu, eylül ayı içerisinde hizmete girecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin sayılı su basar ormanlarından birisi olan Çakırlar Orman Korusu'nda sosyal ve sportif alanlar oluşturmak, insanların ormanın derinliklerine kadar gidebilmeleri amacı ile başlattıkları çalışmaların ilk etabının, eylül ayı içerisinde hizmete gireceğini belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Yaklaşık 22 hektarlık bir alanda kurulu bulunan doğa harikası ormanımızı düzenleyerek, yalnızca piknik yapılan bir yer olmaktan çıkarıp, sosyal ve spor merkezleri ile donatmayı planlamıştık. Bu amaçla bir yıl önce başlattığımız çalışmalarımızın sonuna geldik. Bugüne kadar yaptığımız tenis kortları, pide fırını, gezi ve yürüyüş yolları, kafeteryalar, otopark, oturma ve dinlenme yerleri, mini hayvanat bahçesi, yeni piknik alanı düzenlemesi ve kamelyalara ek olarak şu an çocuk oyun alanı ve basketbol ile voleybol sahaları yapıyoruz. Bu çalışmalar 10 güne kadar biter. Eylül ayı içerisinde biz Çakırlar'ı yeni kimliği ile halkın hizmetine sunacağız." dedi.

Çakırlar Orman Korusu'nun halkın ormanın derinliklerine kadar gitme, yalnızca piknik değil sosyal ve spor aktivitelerini yapabilme gibi özellikleri barındırması ile ilçelerine turizm alanında da büyük faydalar sağlayacağına inandığını belirten Burma, "Burasının yazı ayrı kışı ayrı güzel bir mekan olarak Türkiye'de büyük üne kavuşacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber