Görmeyen gözler çağrı merkeziyle ışık saçacak

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İŞKUR ve Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi işbirliği ile düzenlenen çağrı merkezi kursunun açılış törenine katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışta bir konuşma yapan Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Aynur Yiğit, "Bu programın hayata geçirilmesinden dolayı büyük bir heyecan duymaktayız. Bu program bizim için oldukça önemlidir. Şu anda 10 tane gencimiz bu proje ile eğitim alacaklardır. Bu projede temel amacımız görme engellilerimizin istihdamıdır. Bize zaman ayırıp açılışımıza geldiğiniz için başta Sayın Valimiz olmak üzere katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy açılışta yaptığı konuşmasında, "Samsun'da son zamanlarda çağrı merkezleri açılıyor ve gençlerimiz buralarda istihdam ediliyor. Ben görme engelli arkadaşlarımızın bu işi çok iyi yapacaklarına inanıyorum. Kursu bitiren bütün kursiyerlerimizin de hepsinin istihdam edileceğini düşünüyorum. Biz de bu konuda gerekli destekleri vereceğiz. Ülkemizde devlet tarafından son yıllarda engellilere yönelik çok ciddi sosyal haklar verilmiştir. Engelli vatandaşlarımıza evde bakım ücreti gibi birçok haklar sağlandı. Samsun'da da bu sayı 10 binlere yaklaşmıştır. Engellilerimizin bakımı için her ay bu vatandaşlarımıza düzenli ödeme yapılmaktadır. Onların birer insan olduğu ve belirli ihtiyaçları olduğu olgusunun gereği yerine getirilmektedir. Dolayısı ile devlet engelli vatandaşlarımıza ekonomik ve sosyal hak imkanını kanunlarla ortaya koyuyor ve uyguluyor" diye konuştu.

Samsun'da engellilerle ilgili veri tabanı oluşturma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Vali Aksoy, "Bu proje ülkemizde bütün illere örnek olacak bir projedir. Bir yılı aşkın bir süredir İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile bu çalışma başlatılmıştır ve belirli bir noktaya gelinmiştir. Bu veriler önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Ne kadar engellimiz vardır, bu engel hangi oranda ve hangi durumdadır, bunlar alana inmek sureti ile tespit edilmiştir. Burada amacımız sadece bu sayının tespit edilmesi değil, tespitten sonra bu engellilerin devlet tarafından verilen haklardan yararlanıp yararlanmadığını ortaya koymaktır. Eğer bu engellilerimiz devletin kendilerine verdiği haklardan yararlanmıyorlarsa onların bu haklardan yararlanmaları için gerekli çalışmaları yapacağız.

Bu yıl İl Özel İdaresi'nde Türkiye'ye model olabilecek bir çalışma ile, engelli çocukların evlerinden alınıp spor yapıp tekrar evlerine dönmelerini sağlamak için bir araç aldık. Şu anda bu araçların ikincisinin alınması için çalışmalar yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç bu konuda gerekli desteği vermektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Samsun İl Müdürlüğü ve Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi işbirliği ile düzenlenen çağrı merkezi kursunun açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası kursu gezen Vali Aksoy, kurs hakkında ilgililerden bilgi alarak kursiyerlere başarılar diledi.

Kursun açılışında Ak Parti İl Başkanı Fuat Köktaş da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber