Çankırı İş-Kur İl Müdürü Muzaffer Çamırcı: 'Gerekirse bu devlet için lağım bile temizlerim'

Çankırı İŞKUR İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, devlet ve millet menfaati için gereken ne varsa aktif olarak uygulamaya koyduklarını belirterek, "Gerekirse bu devlet için lağım bile temizlerim" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankırı İŞKUR İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, kurum içerisindeki son 6 aylık çalışmaları değerlendirmek üzere Müdür Yardımcısı Ercan Irmak ile kurum mesleki danışman uzmanı Selma Demirci birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

İşbaşı eğitim programları ile ilgili çeşitli bilgiler veren Çamırcı, program kapsamında görev yapan personellere çalıştığı süre boyunca her gün için 25 lira cep harçlığı verileceğini, programdan maksimum 6 ay süre ile yararlanabileceğini vurguladı.

Çalışacak personelin işverenin akrabası olamaması gerektiğini aktaran Çamırcı, programdan yararlanmak isteyen işverenlerin personelleri kendisi seçebileceğini kaydetti. Programdan yararlanacak personellere Genel Sağlık Sigortası (GSS) yapılacağını belirten Çamırcı, 18 kişinin bu kapsamla istihdam edildiğini ifade etti.

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü, belediye,Özel İdare, Müftülük ve Orman İşletme Müdürlüğü ile yaptıkları protokol ile 8 aylığına 965 kişiye iş istihdamı sağladıklarını ifade eden Çamırcı, yaklaşık 7 milyon TL'lik bütçenin istihdam için kullanıldığını belirtti.

Tüm belde ve belediyelerde çalışan personellerinin olduğunu vurgulayan Çamırcı, devletine hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi. Görevini layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Çamırcı, "Ben bazen kapının önünde, kurumun arabalarını yıkıyorum ve görenler şaşırıyor. Ne yapıyorsun? Sen il müdürü değil misin?

diye soruyorlar. Ben kendi arabamı yıkamam ama bu devletin arabasını yıkarım. Hatta gerekirse bu devlet için lağım bile temizlerim" diye konuştu.

Göreve geldiğinde kurumun 12 personel ile hizmet verdiğini söyleyen Çamırcı, personel sayısını 30'a çıkarttıklarını, 9 tane meslek danışmanı ile daha kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti.

İŞKUR Müdür Yardımcısı Ercan Irmak ise Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) ile hizmet ve tarım sektöründe geliştirme kursları açacaklarını söyledi. Kursların toplan süresinin 6 ay olacağını belirten Irmak, kursların teori ve uygulama olmak üzere 2 etaptan oluşacağını söyledi.

Kursiyerlere cep harçlığı da verileceğini ifade eden Irmak, kursiyerlere kurs bitirme sertifikaları da verileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber