Eğitimli kadın aşçılar sertifikalarını aldı

Bingöl'de SODES tarafından yürütülen 'Yaşam Kalitesini Yükseltme' projesi kapsamında verilen aşçılık kursunu başarıyla tamamlayan 40 kişiye törenle sertifikaları verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2012 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nın SODES kapsamında yürüttüğü 'Yaşam Kalitesini Yükseltme' projesi kapsamında verilen aşçılık kursunu başarıyla tamamlayan 30'u bayan olmak üzere 40 kişiye törenle sertifikaları verildi.

Törende konuşan Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, 30'u bayan ve 10'u erkek olmak üzere 40 işsiz gence aşçılık eğitimi verdiklerini söyledi. Proje kapsamında ildeki gıda firmalarının vasıflı eleman ihtiyacını karşılamak için işsiz gençleri hijyen ve aşçılık konusunda eğiterek donanımlı hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Çapak, "İlimizde birçok firma elemanlarını yetiştirmek için bu konu ile ilgili uzman desteğinde bulunmuş, fakat yeterli kurs bulunmadığından bu isteklerini iş hayatına geçirmekte gecikmişlerdir. Ayrıca bölgemizin geri kalmış bir bölge olması sebebiyle firmalar, hijyenik gıda ürünlerinin üretimi ve aşçılık konusunda donanımlı personelleri il dışından getirmek zorunda kalmışlardır. Bu da maliyeti artırdığı için pek de kolay olmamıştır. Biz bu proje ile bölgenin bu ihtiyacını gidermekle beraber bu konuda eğitim eksikliği olan gençlerimizi de eğitmiş olduk. Aynı zamanda kursiyerlerimize vermiş olduğumuz bu eğitimler dışında da halka açık olarak gerçekleştirdiğimiz seminerlerle de hem halkımızın hem de esnafımızın hijyenik gıda ürünleri üretimi konusunda daha da bilinçlenmelerini sağladık" dedi.

Proje ile kursiyerlere 7 ay boyunca hijyen ve aşçılık eğitiminin uygulamalı olarak verildiğini ifade eden Çapak, kursiyerlerin aldığı eğitimle rahatlıkla iş piyasasında çalışabileceklerini söyledi. Çapak'ın konuşmasının ardından kursları başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber